Mød finalisterne: Hvem tager titlen som den grimmeste hund?

Kæledyr

24/1/23 | 11:56

Foto: Screenshot, @dailystar/Twitter
Foto: Screenshot, @dailystar/Twitter

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Præmien er en foto-session og en komplet makeover!

Et ansigt, som kun en mor kan elske.

Normalt siger man det om mennesker, der ikke ligefrem kan kaldes genetisk velsignede, så deres udseende må defineres som 'under middel'.

Men i denne artikel vil vi i stedet fokusere på menneskets bedste ven.

I Storbritannien er det nemlig blevet tid til at kåre 'Storbritanniens Grimmeste Hund', og finalisterne til konkurrencen er allerede på plads.

Først og fremmest har vi Peggy, som er et kryds mellem en mops og en chinese crested. Med en lang tunge, som kronisk hænger ud ad munden, fravær af pels og en frisure på hovedet, der minder om en karikatur på en gal professor.

Faktisk fortæller Peggys ejer, at hunden skal smøres ind i solcreme om sommeren, fordi den manglende pels gør, at hun er i risiko for at blive solskoldet.

Dernæst har vi Jazz af racen brusston. Ejerne beskriver ham som 'ikke-fotogen', hvilket de flest nok vil give dem ret i.

Den tredje deltager er Roger, der er et kryds mellem en mops og en puddel. Rogers ejere har givet ham kælenavnet 'Ugly Boi' (grimme dreng).

Fjerde finalist er den franske bulldog Marnie. Det ganske bemærkelsesværdige underbid får hende til at se ud, som om hun er knotten og sur hele tiden, men racen er generel kendt for at komme godt overens med andre dyr og at elske mennesker.

Femte deltager er en hvalp af racen blå fransk bulldog. Milo har både et karakteristisk underbid og et halvt lukket øje, som skyldes en misdannelse.

Endelig har vi den engelske bulldog Winston George beskrives af sin ejer som en krydsning mellem 'en sur gammel mand og et uartigt skolebarn'. Spørgsmålet er så, om det første navn, Winston, måske er en henvisning til den afdøde britiske premierminister, Winston Churchill, der ofte blev sammenlignet med netop denne hunderace.

Konkurrencen er lavet af hjemmesiden parrotprint.com, som efter eget udsagn ønsker at hylde de elskede hunde, grimme eller ej.

Og førstepræmien? En komplet makeover og en fotosession!