Du gætter aldrig, hvem geparden Tuesdays bedste ven er

Kæledyr

23/1/23 | 09:52

Foto: instagram.com/carsonspringswildlife
Foto: instagram.com/carsonspringswildlife

Skrevet af Louise S.

Som vi alle ved, kan man ikke vælge sin familie – men man kan vælge sine venner! Og det er geparden Tuesday fra ”Carson Springs Wildlife Conservation” i den amerikanske delstat Florida helt enig i. For gepardens bedste ven er stort set det komplet modsatte af en slægtning, nemlig en afrikansk sporeskildpadde.

Et umage par

En video af et meget usædvanligt venskab spredes hastigt på de sociale medier. I klippet ses et sødt øjeblik mellem geparden Tuesday og dens bedste ven, den afrikanske sporeskildpadde Penzi. Geparden er nemlig i fuld gang med at kæle sig op ad sin bedste ven. Man glemmer næsten at geparden anses som et farligt dyr, når man hører den høje spinden, der fortæller, hvor afslappet og tilpas den er.

”Tuesday og Penzi er bedste venner,” fortæller Carson Springs Wildlife Conservation. Udover denne video har de opslået yderligere to klip, som endnu en gang gør det klart, at Tuesday og Penzi virkelig er de bedste venner.

I et af klippene kan du se, hvordan de to spiser fra samme madskål. ”Tuesday elsker at spise Penzis mad,” forklarer en ansat. 

Venskabet ses som en inspiration

I et tredje klip ses dyrene igen i fuld gang med at putte. Geparden Tuesday ligger over for sin gode ven og skifter mellem at slikke den i ansigtet og nusse sig op ad den.

Carson Springs Wildlife kan ikke forklare, hvordan dette utrolige venskab opstod, men det betyder ikke noget for de fleste brugere. De er bare fornøjede over, hvordan to så forskellige dyr har det godt sammen og ønsker, at vi mennesker følger deres eksempel.