3 tricks, der holder indbrudstyve væk i ferien

Generelle nyheder

08/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mange antager, at deres hjem er beskyttet, når de er væk på ferie. Men "man kan aldrig være for forsigtig, når det kommer til at sikre dit hjem", sagde eksperter fra Express Bi-Folding Doors.

Feriesæsonen er i gang, og uanset om du tager på en kort ferie i dit eget land eller rejser til et andet land, er det vigtigt at holde dit hjem sikkert. Derfor har eksperter fra Express Bi-Folding Doors forklaret, hvordan du holder dit hjem sikkert og beskytter det mod indbrudstyve.

1. Sørg for, at din dør er indbrudssikker

De fortalte: "Dette er måske indlysende, men der er mange måder at sikre dørene på end bare at holde dem låst. Hvis du planlægger at få udskiftet dine døre i fremtiden, især dine udvendige døre, skal du sørge for, at dine hængsler er indvendige. Dette skyldes, at synlige hængsler gør det meget nemmere for indbrudstyve at fysisk fjerne din dør. Du kan også overveje at installere en dør med et flerlåsesystem.

Dog anbefaler eksperterne uanset at tjekke dørene: "hvis du ikke kan udskifte din dør, er det vigtigt at tjekke dine nuværende låse for deres sikkerhedsvurdering for at sikre, at den matcher det anbefalede niveau."

2. Sørg for, at dine vinduer og døre er helt private

De tilføjede: "At øge privatlivet i dit hjem er også en god måde at skræmme indbrudstyve væk på. Og en langsigtet måde er ved at plante træer omkring din grund. Brug af stedsegrønne træer giver dig ikke kun beskyttelse året rundt, men giver også en dejlig udsigt ud af dine vinduer.

Et andet aspekt er ifølge eksperterne, at "overveje at bruge privatlivsfilm til vinduer, der er bredt tilgængelig og forhindrer nogen i at kigge ind. Filmen er let at påføre og fjerne fra dine vinduer, så hvis du ikke ønskede at have den på hele tiden, kunne du altid lade den sidde på, mens du er på ferie, og fjerne den, når du vender hjem."

3. Gem ikke en reservenøgle udenfor

Eksperterne fortsatte: "Der er ikke noget værre end at komme hjem efter en lang dag på arbejde og indse, at du er låst ude. Og selvom du tror, at du kunne undgå det ved at gemme en reservenøgle under en sten, tæppe eller en nærliggende plantepotte, så er det meget sandsynligt, at en tyv ville kunne finde den.

"Hvis du er bekymret for at blive låst ude eller blot vil gøre det lettere til den, der passer dit hjem, mens du er væk, kan du overveje at installere en nøglesafe et sted, der ikke er synligt fra din fordør. Safen skal være sikkerhedsgodkendt og tilgængelig med en kode, hvilket gør det til et godt sted at placere en reservenøgle."

4. Gør dit hjem synligt

De forklarede: "Selvom dette måske kan føles som noget, du ikke burde gøre, kan det at sikre, at din forhave er åben og synlig eliminere gemmesteder og adgangspunkter for indbrudstyve. Du kan gøre dette ved at tætne haven med tornefulde buske, som også afskrækker dem fra at forsøge at bryde ind eller gemme sig.

"En anden faktor at overveje er eventuelt at have en indkørsel eller gangsti af grus, der kan virke som en støjafskrækker."

At have udendørslys, der tændes af sensorer, kan også skræmme indbrudstyve væk, ligesom solcellelys i forhaven.