Fra luksusbiler til billige burgere: Tyvebande fanget på McDonald's efter tyveri af biler i millionklassen

112

05/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

En effektiv tyvebande raserede flere hjem og stjal mange dyre biler. Men da politiet fandt frem til dem, blev de anholdt på et yderst besynderligt sted.

Det er utrygt og ubehageligt, når områder plages af indbrud. Men i Storbritannien blev en gruppe tyve, der stod bag mange indbrud, anholdt og stillet til ansvar for deres ugerninger.

Ud over det besynderlige sted, hvor de blev anholdt, havde de også gjort den usmarte bedrift at optage mange af deres lovbrud. Blandt andet havde tyvene filmet, hvordan de gennemrodede en stjålet taske og kørte væk i en stjålet BMW. De havde også filmet et indbrud i et hjem, hvor en af gerningsmændene fortæller, at han vil stjæle et TV.

20 stjålne biler

Den effektive bande blev en aften eftersøgt af politiet efter at have forsøgt at bryde ind i flere garager d. 17. november 2020. Det havde været mislykkede indbrudsforsøg, men da politiet fik fat i tyvene, fandt de ud af, at de stod bag langt flere tyverier, end man kan forestille sig. 

De tre anholdte stod bag tyveri af 20 biler, der tilsammen har en værdi af mere end 4 millioner danske kroner. Men nogle af de banditter blev stoppet i Storbritannien af West Midlands Police. De blev stoppet, da de var blevet sultne og taget på fastfoodrestauranten McDonald's, hvor de i bilkøen sad og ventede på deres burgere og pommes frites. 

Endte med et dyrt restaurantbesøg

Det blev en bekostelig tur på restaurant, for de blev anholdt for mistanke om indbrud. Det blev blandt andet begrundet i indholdet af deres køretøj, hvor der blev fundet handsker og elefanthuer. Så i stedet for deres mad fik de tre tyve flere måneders fængsel, da det efter anholdelsen blev opdaget, hvad de ellers stod bag. 

Det hjalp de selv politiet til at opklare, for det krævede blot at de kiggede på tyvenes mobiltelefoner, hvor flere af deres forbrydelser var blevet dokumenteret af dem selv. Men nu skaber de tre tyve ikke længere utryghed i Storbritannien.