3 tips til at gøre haven forårsklar

Generelle nyheder

17/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det er marts måned, og det betyder, at haven så småt skal til at blive lavet. Derfor deler en gartner en række tips og tricks, så din have stråler.

Række opgaver

Uanset om du er en erfaren gartner, eller du er nybegynder til det med have, så er der en række ting, du kan gøre, så din have bliver klar til sommermånederne. Han fortæller: "Marts betyder, at vintersæsonen endelig lakker mod enden. Selvom dette er en meget velkommen ændring, betyder det også, at der er en enorm mængde af havearbejde, som du skal udføre i marts for at sikre, at din have er klar til, at forårssæsonen starter.

1. begynd at slå græsplænen

Hjemmegartnere kan endelig få taget deres græsslåmaskine ud på plænen. Gartneren fortæller, hvorfor det er en god idé: "At holde sig på toppen af ​​din græsplæne og komme ind i en rutine i starten af ​​forårssæsonen vil hjælpe med at gøre underværker, når sommeren kommer. I løbet af foråret kan det britiske vejr stadig være uforudsigeligt og vådt. Derfor er det utrolig vigtigt kun at klippe din græsplæne under tørreperioder, for at undgå skader på din plæneklipper."

Og han deler også et par gode tips til det. Det er en fordel at efterlade græsset lidt længere på plænen, end du ellers tænker, for det er det, der giver næring til resten af græsset og sørger for at gøre tykt og sundt.

2. Plant sommerblomstrende løg

Lægger du allerede de sommerblomstrende løg tidligere, er du sikker på, at de får gavn af de våde og solrige indhold. Du kan plante dem i en potte, og de er super nemme at plante.

Der er en enorm mængde af blomstrende løg, der forvandler æstetikken i haven ved at tilføje fantastiske og levende farver. De mest populære blomstrende løg er liljer, påskeliljer, cyclamen og tulipaner.

3. Fjern ukrudt

Mens ukrudt typisk forbindes med sommer, er det et irriterende problem året rundt. Eksperten hævdede, at de utvivlsomt er "den værste gener i alle haver", ikke blot kan de plette havens æstetik, men de kan også "forårsage en betydelig mængde skade, der kan påvirke hele din have"

Han sagde: "Der er mange måder, du kan udrydde det generende ukrudt fra din have. Den enkleste måde er at kun bruge dine hænder, hvilket er ekstremt effektivt. Du kan også bruge forskellige ukrudtstrækkere og ukrudtsmidler til at udrydde uønsket ukrudt."