290.000 pensionister skal have økonomisk hjælp

Generelle nyheder

26/04/2022

Skrevet af Redaktionen

Regeringen med statsminister Mette Frederiksen i front mener, at 290.000 danskere skal have et ekstra skattefrit beløb.

Regeringen er klar til at yde økonomisk støtte til en særlig gruppe danskere. Det sker i kølvandet på de stigende priser på bl.a. brændstof, gas og fødevarer, som har præget hele verden i løbet af de seneste måneder.

Mette Frederiksen og co. foreslår nemlig, at de 290.000 pensionister, der står til at skulle modtage ældrecheck i år, skal have yderligere økonomisk hjælp.

Ifølge Ritzau har Mette Frederiksen udtalt til Børsen, at disse 290.000 pensionister skal have et engangsbeløb på 5.000 kr. udover deres ældrecheck.

"Ældrechecken er jo målrettet nogle af de pensionister, der har mindst. Og hvis man ikke har ret megen økonomi som pensionist, så er man ret sårbar over for stigende priser," lyder det fra Mette Frederiksen ifølge Ritzau.

Det er derfor ikke alle pensionister, der kan se frem til at få glæde af det ekstra beløb, som regeringen skattefrit vil udbetale.

Ældrechecken bliver nemlig kun udbetalt en gang om året til de pensionister, der har en likvid formue på maksimalt 93.000 kr. ved årets pension. Hertil er det et krav, at de er på folkepension.

Ritzau oplyser dog, at det ikke blot er de 290.000 modtagere af årets ældrecheck, der potentielt kan se frem til at få et ekstra skattefrit beløb som følge af det øgede pres, som rigtig mange danskere oplever på deres økonomi.

Der er nemlig også lagt op til, at førtidspensionister skal have et engangsbeløb, men statsminister Mette Frederiksen har dog indtil videre ikke være villig til at sætte et konkret beløb på. Det lyder dog, at det vil være mindre end de 5.000 kr., som modtagere af ældrechecken potentielt får.

Et tiltag, som endnu flere kan få gavn af, er at hæve befordringsfradraget (også kendt som kørselsfradraget). I denne forbindelse har Mette Frederiksen dog heller ikke ønsket at sætte beløb på. Hun har dog fortalt, at hun vil indkalde til forhandlinger i de kommende dage.