Verdens mest hypede af slagsen - og nu kommer den til Danmark

Forbrug

01/06/2023

Foto: Fødevarestyrelsen
Foto: Fødevarestyrelsen

Skrevet af J. Bøgen

Den har været sådan set været i landet et stykke tid, men den er blevet solgt ulovligt.

Det ekstremt populære læskedrikmærke, Prime, som to internationale influencere med mange millioner følgere står bag, kommer nu til salg i Danmark.

Det sker i midten af juni, hvor Prime Hydration-læskedrikken rammer hylderne på alle 226 Circle K-stationer i hele landet.

Det skriver Circle K i en pressemeddelelse.

Det er første gang nogensinde, at Prime officielt bliver solgt i Danmark, og det er et produkt, som allerede har tiltrukket sig stor opmærksomhed internationalt. 

”Ved lanceringen af Prime i Island, som har 364.260 indbyggere, blev der solgt over 250.000 flasker alene den første uge. Derfor forventer vi også travlhed, når Prime lanceres i Danmark. Ikke mindst i de Circle K-butikker, som ligger tæt på skoler og andre steder, hvor især mange unge færdes, fordi de unge allerede har set læskedrikkene på sociale medier og kender folkene bag,” siger Mathilde Westerholt, direktør for convenience-området hos Circle K i Danmark. 

Solgt ulovligt

I starten af maj blev det afdækket, at Prime blev solgt i stor stil i Danmark. Men her var der tale om ulovligt salg, da læskedrikken var beriget i en sådan grad, at Fødevarestyrelsen krævede et stop for salget.

En af årsagerne er, at nogle varianter af Prime er beriget med A-vitamin, hvilket danskerne i forvejen får rigeligt af gennem kosten.

Ved et overdrevent højt indtag af A-vitamin, kan leveren blive skadet på længere sigt.

Derudover har visse af Primes varianter også været kritiseret for at have et voldsomt højt indhold af koffein.

Tilpasset danske retningslinjer

Prime producerer to forskellige serier af drikke. I Danmark bliver det den såkaldte Prime Hydration læskedrik, som Circle K tilbyder i fire forskellige smagsvarianter: Blue Raspberry, Lemon Lime, Tropical Punch og Ice Pop. Alle varianterne kommer i 50 cl plastikflasker.  

Prime Hydration er en ny kategori af læskedrikke, der er udviklet til at slukke tørsten og tilføre et supplement af vitaminer og mineraler, herunder elektrolytter og antioxidanter.

De nye Prime Hydration læskedrikke, der sælges hos Circle K, er baseret på kokosvand og tilpasset det danske marked, således at de overholder Fødevarestyrelsens retningslinjer. Læskedrikken er hverken tilsat sukker eller koffein. 

”Som Danmarks største convenience-kæde med 226 butikker i hele landet er vi stolte over, at være en af de første forhandlere af Prime i Europa og vi er glade for at kunne tilbyde danskerne unikke smagsoplevelser. Vi forventer, at Prime bliver en meget populær læskedrik, og vi håber at kunne følge med den store efterspørgsel,” fastslår Mathilde Westerholt fra Circle K. 

Prime Hydration sælges hos Circle K til en stykpris på 25 kr.