Tre lette råd til bilejeren: Spar brændstof og penge

Forbrug

17/1/23 | 06:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Priserne er på himmelflugt, og en af de bedste ting, du kan gøre for at sikre sin økonomi, det er at være opmærksom på sit forbrug. Også når du kører bil. Her får du tre gode råd til at spare brændstof, så du kan spare penge og øge trafiksikkerheden.

Prisen på brændstof er på himmelflugt efter den russiske invasion af Ukraine. Det kan være en ren gyser at se pilen i displayet for benzinmængde nærme sig tom. Efterhånden kræver alle køreture en post i budgettet, og lige nu er det uvist, hvornår det ændrer sig. 

Derfor finder du her tre gode råd til at spare på brændstof: 

1. Let foden fra speederen

Når du accelerer hurtigt og kører stærkt, arbejder motoren i bilen hårdt. Det kræver mere benzin eller diesel. Derfor kan du spare brændstof ved at sænke farten. Letter du foden fra speederen og kører 110 km/t fremfor 130 km/t, er der mulighed for at spare 20 % brændstof. 

Du kan også spare på brændstoffet ved at holde samme hastighed og undgå hårde opbremsninger. Her kan det derfor være et sparetip at bruge fartpilot og slippe speederen i god tid fremfor en opbremsning. 

2. Lidt mindre luksus – lidt flere penge  

De fleste biler er udstyret med mange lækre funktioner, f.eks. sædevarme, aircondition og andet elektrisk udstyr. Men det kræver brændstof. 

Sluk for alle de elektriske goder, der, især om sommeren, ofte kun er bekvemmeligheder. Det kan sikre, at du sparer brændstof og dermed penge.

3. Trafiksikkerhed og længere vej til tom tank

Når du kører hurtigt, bruger du benzin, derfor giver det kun endnu mere mening at overholde hastighedsgrænsen. 

Hvis du orienterer dig grundigt i forhold til dine medtrafikanter og holder god afstand, kan du også undgå hårde opbremsninger og i stedet slippe speederen. Desuden sparer du brændstof, hvis du lader bilen være i gear, mens motoren bremser og ved at køre med højst muligt dæktryk. Gå derfor din bil igennem for alle småting, der kan forbedres.

At køre brændstofsbesparende er godt for miljøet, for trafiksikkerheden og for pengepungen. 

God tur.