Tjek disse 7 dele på bilen og spar potentielt tusindevise af kroner på en mekanikerregning

Forbrug

08/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En bilekspert har opfordret bilister til at tjekke 7 centrale af deres køretøj, inden temperaturen falder, da det kan få den godt og biligt igennem vinteren.

Motorudstyrsfirmaet Motorway har udarbejdet en liste over smarte tips, der kan spare dig tid og penge, når de barskere forhold sætter ind.

Tjek din frostvæske

Frostvæske er en essentiel væske, når det kommer til bilvedligeholdelse. Sørg derfor for regelmæssigt at kontrollere, at dit frostvæske er et fornuftigt stykke over minimumsniveauet, da det sikrer, at dit køretøjs væsker cirkulerer, som det skal.

Overfyldning af frostvæske kan forårsage varig skade, da det kan overophede kølesystemet.

Tjek dine bremser

Det er afgørende at kontrollere dine bremser hyppigt i de koldere måneder, da isglatte veje kan få din bil til at glide. Hvis du hører raslen, skrig eller ser nogen anden uregelmæssighed, er det bedst at sende din bil til en undersøgelse.

Dæk

Eksperter anbefaler at vurdere dine dæk, inden du sætter dig bag rattet på våde eller isglatte dage. Den lovmæssige minimumskrav er en mønsterdybde på 1,6 mm.

Dog anbefaler mange serviceudbydere en dybde på 3 mm for at opretholde en sikker stopafstand, især under regnfulde forhold.

Tilbehør som snekæder, dæksokker og vinterdæk kan hjælpe med at øge dine dæks greb.

Viskerblade og sprinklervæske

At sikre, at dine vinduesviskere fungerer korrekt, er et andet velrådet tip, når temperaturen begynder at falde.

Bilister kan gøre dette ved at tørre viskerne af med en ren klud mellem ture.

Du bør dog aldrig trække en visker af en frossen forrude i vintermånederne, da det kan få gummiet til at rive.

Du kan også finde, at sprinklervæske distribueres hyppigt om vinteren, så hold øje med væskeniveauerne, da en tom tank er ulovlig.

Test dit batteri

Bilbatterier har større risiko for at aflades hurtigere om vinteren end under varmere forhold.

Hvis temperaturen i din bil begynder at falde, og din batterilampe blinker, når du tænder for motoren, eller din motors hastighed begynder at falde, er det værd at få din bil tjekket af en mekaniker så hurtigt som muligt.

En udskiftning på et værksted kan koste mellem 1000 og 4000 kr., vil det hjælpe med at undgå at betale de høje regninger ved straks at tage fat i problemet.

Tjek dine olieniveauer og brændstofniveauer

Da biler har brug for olie og brændstof for at køre, skal du være opmærksom på din bils niveauer af først- og sidstnævnte.

Biler har brug for olie og brændstof for at køre, ellers går de simpelthen i stykker.

For elbilbrugere skal du blot sørge for, at din Tesla er tilstrækkeligt opladet, når du begiver dig ud på vejen.

Hvis du kan undgå det, skal du forsøge at holde din elbil i en parkeringsposition, hvor sne ikke kan samle sig under bilen, hvor batteriet er placeret.

Beskyt din bils maling og eksteriør

Om vinteren er din bil udsat for ekstra sand, der lægges ud for at hjælpe med at fjerne is på de veje, du kører på. Og de kan komme op i din bil, hvilket kan korrodere og beskadige din bils karosseri.

At give din bil en grundig voksbehandling i starten af sæsonen eller regelmæssigt vaske din bil for at skylle eventuelt salt eller andet væk anbefales derfor i den grad.