Slip for at bruge formue på toiletpapir: Sådan dyrker du din egen plante til formålet

Forbrug

28/12/2023

Foto: Screenshot, @RobGreenfield / YouTube
Foto: Screenshot, @RobGreenfield / YouTube

Skrevet af J. Bøgen

Manden i videoen her har ikke brugt toiletpapir i 10 år!

Da inflationen fik mange varer til at stige i pris i butikkerne, endte flere af os med at skulle bruge mange penge på toiletpapir.

Og det lader til, at en mand er så træt af omkostningerne og den indvirkning, det har på miljøet, at han har besluttet at bruge blade til at tørre sin bagdel af i stedet.

Det skriver Daily Star.

Miljøaktivisten Robin Greenfield, 36, har tørret sig med blade i stedet for toiletpapir i et årti nu - og han har ingen planer om at stoppe.

Dyrk dit eget toiletpapir

Robin stoppede første gang med toiletpapir tilbage i 2013 ved først at bruge rester af servietter og andet blødt papir.

Men for fem år siden indså han, at bladet fra en blå sporeblomst måske var en endnu bedre løsning på grund af dens størrelse og form, så han begyndte at gøre det til sin første mulighed.

ADVERTISING

"Forbrug af toiletpapir leder til skovrydning og massiv brug af fossile brændstoffer i transport," sagde Greenfield og fortsatte:

"Så budskabet om at dyrke vores eget derhjemme og finde alternativer til forbrugerisme har aldrig været mere relevant."

Robin siger, at blåsporeblomsten kan dyrkes i din egen have, hvilket betyder, at du teoretisk set kunne have toiletpapir, der holder hele dit liv - og praktisk talt uden omkostninger.

Kan vokse herhjemme

Planten er hjemmehørende i Sydasien og Afrika. Robin siger også på sin hjemmeside, at planten vokser i Florida, mange forskellige regioner i Californien; sydlige dele af South Carolina og Georgia; Gulf Coast i Alabama, Mississippi og Louisiana; det sydlige Texas; og nogle dele af det sydlige Arizona, New Mexico og Nevada.

Han hævder, at planten ikke kan tåle superkoldt vejr, men den kan dyrkes i en potte indendørs og bringes indenfor, når det fryser ud.

Aktivisten siger, at planten har en naturligt "myntet" duft og beskrev dens blade som "superbløde" og stærke.

Mange YouTube-kommentatorer hyldede hans hack som "fantastisk" og en "god idé", men en person bemærkede:

"Hvorfor dyrke og fornærme en plante?"

Vil slippe for millionærvirksomheder

Greenfield kaldte dog sin idé om at bekæmpe toiletpapirspild for en "simpel" en.

"I øjeblikket er vi totalt afhængige af virksomheder, der tjener millioner ved at ødelægge planeten," hævdede han og tilføjede:

"Fossile brændstoffer og store fabrikker forårsager en masse ødelæggelse, og det er sjovt og miljøvenligt at dyrke dit eget toiletpapir."

Greenfield har tidligere gjort opmærksom på andre miljøindsatser.

Sidste år bar han sit affald bundet rundt om sig i poser i en måned for at øge bevidstheden om affaldsforbruget, idet han lagde de ting, han havde smidt ud hver dag, i poserne. Han gik rundt i Los Angeles gader for at demonstrere, hvor meget affald folk i gennemsnit forbruger.

I mellemtiden, tilbage i 2020, postede han en video, der forklarer, hvordan og hvorfor han besluttede at dyrke og sanke 100 % af sin egen mad i et helt år.