Godt nyt fra elpriserne: Så billigt bliver det at vaske tøj og vaske op

Forbrug

27/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Julen er dyr, men heldigvis kan man spare de første dage efter højtiden!

Julen er ovre, og den har uden tvivl kostet mange penge.

Særligt energiforbruget er altid noget af det, der skyder udgifterne i vejret i løbet af en sådan en kold helligdag med masser af mad og lys og varme, men heldigvis har elpriserne valgt at holde fast i den gavmilde julestemning, selvom juledagene egentlig er ovre.

For i dag, onsdag, er strømmen billig, men i morgen, torsdag, bliver den endnu billigere.

Falder mest i vest

Onsdag er gennemsnitspriserne relativt ens vest og øst for Storebælt, men det er et par øre billigere i øst.

Torsdag bliver det vendt på hovedet, hvor gennemsnitsprisen øst for Storebælt vil ligge på 1,28 kroner per kW-time og 1,19 kroner for d et samme vest for Storebælt.

Døgnets højeste pris, torsdag, vil til gengæld være ens med 1,45 kroner per kW-time mellem kl. 17 og 18 i hele landet. Til gengæld vil den laveste pris vest for Storebælt ryge helt ned på 1 krone mellem kl. 2 og 4, hvor den billigste pris øst for Storebælt vil være 1,15 kroner mellem kl. 23 og midnat.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk