Skabte ramaskrig - nu er der godt nyt om Irma-lukning

Forbrug

23/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Mon ikke, det kan få smilet frem hos en del her til morgen?

Der rejste sig et ramaskrig, da Coop i begyndelsen af 2023 besluttede af lukke Irma-butikkerne.

Der blev arrangeret støttedemonstrationer, og der blev endda lavet en mosaik med den ikoniske Irma-pige, som i nattens mulm og mørke blev placeret på Frederiksberg Alle af ukendte personer.

Planen fra Coop var, at alle Irma-butikker skulle være afviklet inden nytår, men nu er der godt nyt, hvis du ynder at handle i de historiske butikker.

For tidsplanen er skredet, og derfor vil nogle af butikkerne sandsynligvis først lukke engang i foråret 2024.

Det siger Irmas konstituerede kædedirektør, Martin Brinch Jöhncke, til Politiken.

Har øget ambitionerne

Årsagen til den forlængede levetid for butikkerne er ikke, at der er noget, der er gået galt, eller at Coop er kommet på andre tankker i forhold til at afvikle Irma.

I stedet er det et spørgsmål om, at Coop har "hævet ambitionerne lidt" for de butikker, der er planlagt til at skulle afløse de største af Irma-butikkerne.

Martin Brinch Jöhncke vil ikke ud med de konkrete ændringer i forhold til de oprindelige planer, men han siger til avisen, at det er det nye ambitionsniveau, der gør, at det hele tager længere tid.

De ni største Irma-butikker skal bygges om til den nye Coop-kæde, mens 27 af de 65 Irma-butikker konverteres til Coop365, og 11 butikker bliver til Brugsen. Resten lukkes.

Inden alle de ni største Irma-butikker om til en ny Coop-kæde, skal konceptet dog først testet af kunderne. Det vil ske i to butikker, som er planlagt til at være SuperBrugens i Hinnerup og Codanhus på Frederiksberg.

27 af de 65 Irma-butikker bliver konverteret til Coop365, 11 bliver lavet til Brugsen, og resten lukkes helt ned.