Se tallene: Her er strømpriserne lavest det næste døgn

Forbrug

30/10/22 | 16:07

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der kan være lidt at hente ved at planlægge sit vasketøj

Lige nu mærker vi alle sammen til de stigende priser. Både priserne på el, varme, benzin og dagligvarer er skudt i vejret. 

Derfor er flere og flere af os begyndt at tænke over, hvordan vi bruger vores penge. Især når det kommer til brugen af strøm, hvor flere husstande har oplevede vanvittige stigninger i løbet af de sidste måneder. 

Gas- og elpriser hænger sammen

Siden den russiske præsident Vladimir Putin gik ind i Ukraine den 24. februar, er alle omkostninger for den normale dansker steget. I kølvandet på den krise har gaslinjerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2 været ramt af nedbrud, hvilket har hævet priserne på gas betydeligt. Og prisen på gas og strøm går hånd i hånd

Den voldsomme prisstigning på strøm skyldes det øgede forbrug af fossile brændsler, som prisstigningen på gas har medført. 

Når der bruges flere fossile brændsler, øges udledningen af CO2 og dermed øges efterspørgslen på CO2-kvoter og priserne stiger.

I Tyskland er elpriserne i høj grad afhængige af gas- og kulmarkederne samt prisen på CO2-kvoter.

En krone sparet

Kigger man på det kommende døgns elpriser findes der en forskel på 0,93 øre - det er altså næsten en krone per kWh man kan spare, hvis man vælger at starte opvaskemaskine eller tørretumbleren på det rette tidspunkt. 

Den højeste pris ligger på 2,91 kroner pr kWh og det er i timen mellem klokken 18.00 og klokken 19.00. 

Ønsker man at spare den ene krone skal man sætte sine apparater til at køre lige omkring midnat, hvor KWh-prisen er 1,98 kroner. 

Priserne falder

Uanset hvad skal vi nok bare glæde os over, at det går den rigtige vej med elpriserne helt generelt.

For lidt mere end 2 måneder siden, d. 18. august mellem kl. 19 og 20, kostede strømmen nemlig svimlende 5,5 kroner per kW time - når man lagde afgifter, moms og transport oveni, kom prisen op mellem 8 og 9 kroner per kW time.

Så det er trods alt blevet markant bedre siden da!

Foto: Screendump, Elberegner/app

Foto: Screendump, Elberegner/app