Endnu en tjeneste hæver priserne

Forbrug

25/10/22 | 11:21

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Vil prisstigningerne da ingen ende tage!

YouTube er mildest talt i vælten for tiden.

Den Google-ejede videotjeneste arbejder med en lang række initiativer, der skal hive flere penge i kassen på bekostning af de brugere, der ikke vil betale for et premium-abonnement.

Der har både været historier fremme om, at man har overvejet op til 11 reklamer før videoer (som man ikke kan springe over, vel at mærke), og at man vil låse den krystalklare 4K-billedkvalitet bag en betalingsmur. Begge disse ideer er siden blevet skrottet, men der er nok ikke nogen tvivl om, at de også har været tænkt som forsøg på at "tvinge" brugerne til at betale for et YouTube Premium-abonnement.

Premium giver dig nemlig mulighed for at se videoer uden reklamer, at downloade og se videoer offline, og så giver det dig endda også en musikstreamingtjeneste i form af YT Music.

Om det er de skrottede ideer, der er årsag til denne artikels nyhed, skal lade være usagt, men faktum er i hvert fald, at Google har meldt ud, at der nu kommer prisstigninger på netop YouTube Premium.

Det skriver Android Police.

Det er abonnementets såkaldte Family Plan, der tillader deling af en konto, der står for skud. Fremover vil prisen stige fra $17,99 i USA og Canada til $22,99. I Storbritannien er prisstigningen på den tilsvarende plan en anelse mere ydmyg, da der i stedet for £17.99 fremover skal betales £19.99.

I Tyrkiet næsten fordobles priserne for både enkelt- og familieabonnementer, men ingen rammes så hårdt som Argentina. Her stiger prisen for et enkeltabonnement fra 199 til 389 pesos, mens familieplanen går fra 179 til hele 699 pesos.

En del af årsagerne til de pågældende prisstigninger, hænger sandsynligvis sammen med en devaluering af de respektive valutaer over for den amerikanske dollar.

I Danmark koster et abonnement med YouTube Premium 119 kroner om måneden, og der er indtil videre ikke meldt noget ud om, at der kommer prisstigninger herhjemme også. Men i betragtning af, hvor mange territorier, der bliver ramt allerede nu, er det desværre ikke utænkeligt, den danske pris også vil stige i fremtiden.