Nu sker det: Netflix slår ned på bruger-deling efter nytår

Generelle nyheder

20/10/22 | 13:19

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Tjenesten har allerede lanceret et værktøj til brugere, der gerne vil flytte deres profiler til egne konti.

For nyligt offentliggjorde Netflix, at de ruller et billigere abonnement med reklamer ud i en række lande.

Og ved præsentationen af streaminggigantens regnskab for tredje kvartal landede der endnu en bombe.

Netflix har længe raset mod brugere, der deler deres abonnement med andre, og nu gør Netflix alvor af de trusler, de er kommet med.

Tidligt næste år bliver der nemlig indført en særlig strafmekanisme, som betyder, at der automatisk bliver opkrævet ekstra-tillæg for hver ekstra bruger af abonnementet.

Det skriver recordere.dk.

Vil spore digitale fingeraftryk

Ledelsen hos Netflix er endnu ikke gået i detaljer med det tekniske, men tjenesten vil eftersigended kigge på, om der bliver streamet regelmæssigt til et andet IP-nummer end det IP-nummer, der er tilknyttet abonnentens hjemmeadresse.

For de, der måske ikke er så velbevandrede i tekniske termer, så er et IP-nummer en slags digitalt fingeraftryk for enheder og lokale netværk som wi-fi i hjemmet.

Ved at være på udkig efter, om det er forskellige IP-numre, der bruges, når kontoen er aktiveret, vil Netflix altså få et indtryk af om man måske har delt sit password med andre.

25 procent ekstra

Netflix har allerede gjort dette i nogle måneder i Latinamerika, hvor de har kørt et pilot-program.

Her er folk med delte abonnementer blevet opkrævet ekstra 25 procent af abonnementsprisen pr. bruger, der deler abonnementet. I Danmark vil det altså svare til 37,25 kr. for et Premium-abonnement, hvis denne model bliver implementeret globalt.

Så hvis du deler dit abonnement med personer uden for husstanden, kan det være en god idé at begynde at lukke deres brugerprofiler ned nu. Hvis de har opbygget lister og har trænet Netflix til at kende deres præferencer, behøver disse dog ikke gå tabt.

Netflix introducerer nemlig snart en ny funktion på deres hjemmeside, som hedder Profile Transfer. Det går i korte træk ud på, at man kan overføre sin profil fra at abonnement til et nyt.

Funktionen rulles dog ud langsomt til hele verden, begyndende med Latinamerika, hvor der som nævnt allerede opkræves ekstratillæg for delte abonnementer. Abonnenter modtager en email, når funktionen er klar i deres territorie.