Salmonella fundet i nødder - kaldes tilbage i hele landet

Forbrug

31/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Spis dem ikke!

Hvis du har en forkærlighed for nødder, mere specifikt pistacienødder, bør du lige tænke over, hvor du har købt dem, du har liggende i skabet.

Lidls leverandør, Carl Wilhelm Clasen GmbH, tilbagekalder nemlig to typer pistacienødder, fordi der er fundet salmonella i nødderne.

Det skriver Lidl i en pressemeddelelse.

Det dreher sig om Alesto Californiske pistaciekerner saltet 70 g med Bedst før-dato 21.05.2024, batchnr. 30035/230825001 og Alesto Californiske pistaciekerner usaltet 70 g med Bedst før-dato 20.05.2024, batchnr. 30036/230824001.

Kan være livstruende

Infektioner med salmonella i tarmen er relativt hyppige. De giver - afhængigt af hvor alvorlige de er - symptomer i form af diarré, kvalme og opkast

Man bliver smittet gennem madvarer, især kød, salater eller mælkeprodukter

Det tager ca. to døgn, fra du bliver smittet, og til du får symptomer.

Ud over ovennævnte symptomer, skal man være meget opmærksom på mangel på væske, ifølge sundhed.dk. Hvis man har væskemangel, kan det medføre, at man skal indlægges på sygehus for at få tilført væske via et drop i årerne (intravenøst).

Hvis du har købt nødderne bør de kasseres eller leveres tilbage til nærmeste Lidl-butik, hvor beløbet refunderes, også uden forevisning af kassebon. Produktet har været solgt i alle Lidl-butikker i hele Danmark.