Kvinde sparer 700 kr. om året på toiletpapir: Sådan gør hun

Forbrug

28/10/2023

Foto: TikTok @frithonlife
Foto: TikTok @frithonlife

Skrevet af Emil B.

Ville du opgive toiletpapir til fordel for noget andet? Det er præcis, hvad en mor gjorde, og hun hævder, at hendes familie sparede en betragtelig sum på 700 kr. som følge af skiftet.

Under pandemien var toiletpapir guld, og for nogle er det stadig svært at tro, at man kan få det frit. Men andre har besluttet at vende ryggen til det i et forsøg på at være mere miljøvenlige og spare penge.

Den miljøbevidste forælder Frith postede for nylig på TikTok med en video, hvor et toiletrulle sad på siden med spørgsmålet "Vil du spare penge?"

Mange seere troede naturligt, at dette var en video med en rabatkode til noget toiletpapir, så de blev ret overraskede, da moren derefter fjernede toiletpapiret og erklærede: "Skift til familieklude".

Familieklude er genanvendelige klude, der kan vaskes, efter du har været på toilettet. Moren forklarede i billedteksten til sin video, at hun havde opgivet toiletpapir og begyndt at bruge dette i stedet, og mange mennesker blev chokeret over idéen: "I det sidste år, siden vi skiftede, har vi sparet 700 kr., og det er med min mand og gæster, der stadig bruger papir. Vi har haft en toiletrulleabonnement i de sidste tre år, så jeg kan nemt se, hvor meget mindre vi bruger, og hvor meget vi sparer. Dette vil kun øges, når det mindste toilettræner. Alt, hvad du behøver, er et sæt klude og en vådpose med lynlås (som du kan få for omkring 100 - 150 kr., og de vil vare i årevis.

Og hun tilføjede: "Der er ingen ekstra vask, da vi vasker dem med vores genanvendelige bleer. Hvis du ikke bruger genanvendelige bleer, behøver de kun en hurtig skyllecyklus, og så kan de komme i din almindelige vask. De er bedre til rengøring, hvilket især er nyttigt med børn. Der er heller ingen grund til at være bange for at røre ved dem. Du skal blot åbne lynlåsen, putte dem i maskinen, og lade den gøre resten for dig. Ville du overveje familieklude?"

Nogle mennesker er uenige om fordelene ved at foretage skiftet, og det ser ud til, at eksperter heller ikke er sikre. Healthline sagde om genanvendeligt toiletpapir, at de kan risikere at tilstoppe rørene, de kræver omhyggelig håndtering og vask for at undgå smitteoverførsel (såsom E. coli). Det kan faktisk vise sig ikke at være miljøvenligt på grund af det vand og den øgede varme, der er nødvendig for rengøring, og de kan fastholde pletter, der gør kludene uønskelige at genbruge.

Kilde: Mirror.