Sådan holder du dine bær friske længst

Forbrug

29/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Dansk sommer betyder jordbær

Jordbær er lig med dansk sommer. De er perfekte i desserter, som en frugtig snack eller dækket med fløde og sukker. Men de har ikke en ubegrænset holdbarhed, her er hvordan du får dem til at holde en uge.

Det skrive Express

Den danske bærsæson startede officielt i denne måned og varer indtil slutningen af ​​september. Og intet siger sommer som et saftigt jordbær.

Desværre har jordbær ikke en særlig lang holdbarhed, og for de husstande, der formår at modstå at spise en hel bakke på én gang, er her de bedste opbevaringsmetoder til at få jordbær til at holde længere.

Vasket i eddike og derefter tørret

En af de mest almindelige metoder på internettet involverer at dyppe jordbærrene i en eddikeopløsning.

Brug et forhold på 1:3, tag en del eddike (hvid eller malt) og tre dele vand og tilsæt til en skål. Læg jordbærene i opløsningen og lad dem stå i 10 minutter.

Dræn dem og tør jordbærrene så grundigt som muligt - Food52 foreslår at bruge en salatsnurre foret med køkkenrulle for at fjerne næsten alt vandet. Når de er tørret, overføres jordbærene til en ren beholder, der er foret med et køkkenrulle.

Læg låget løst på - luk det ikke - og sæt beholderen i køleskabet.

Det er eksperter fra The Kitchn der har testet denne metode og de havde gode resultater.

"Ved udgangen af ​​ugen var praktisk talt ingen af ​​jordbærene blevet dårlige. Ikke et eneste jordbær blev kasseret, og den eneste mærkbare ødelæggelse var et par mørke pletter hist og her," siger eksperten.

Selvom denne opbevaringsmetode tager tid og kræfter er det bestemt det værd.

"Jordbærrene forblev friske og faste hele ugen og viste praktisk talt ingen tegn på fordærv. De så ud, som om jeg lige havde taget dem med hjem fra butikken og var (næsten) lige så friske som dag ét."

Original beholder

Når det kommer til at købe jordbær i supermarkedet, er det også vigtigt at vælge de rigtige.

Undersøg omhyggeligt frugten indeni for at se, om nogen af ​​bærrene er snaskede eller begyndt at blive dårlige. Derhjemme skal du åbne pakken og sortere gennem jordbærrene, kassere alle, der bliver dårlige eller bløde, og læg derefter jordbærrene tilbage i beholderen og i køleskabet.

Eksperterne afslørede:

"På dag syv var næsten ingen af ​​jordbærrene fordærvet. Næsten alle af dem var stadig friske og gode, og kun nogle få af dem viste tegn på at være dårlige." Denne opbevaringsmetode er den nemmeste, og resultaterne "var ret gode".

"Beholderen holdt bærrene meget friskere end de fleste andre opbevaringsbeholdere, og det tog praktisk talt ingen tid," sagde eksperten fra The Kitchn. "Ikke at skylle bærrene sørgede for, at de var tørre, og beholderen så ud til at give dem tilstrækkelig luftcirkulation."