Sådan får du kød lige så mørt, som hos den lokale thairestuarant

Forbrug

06/07/2023

Screenshot: Instagram @andyhearnden
Screenshot: Instagram @andyhearnden

Skrevet af Emil B.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor kødet altid er mørt, når du køber en panang eller får steg kød hos din lokale mongolian barbecue? I den her artikel får du svaret.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Dette er hemmeligheden

I videoen står en kok inde i et køkken. Han starter ud med at spørge: "Har du nogensinde undret dig over, hvorfor stir fry kød altid er mere mørt end det, du laver derhjemme?"

Og han fortsætter: "Det er, fordi de bruger en teknik kaldet velveting (på dansk: fløjelse), hvor du tager et hvilket som helst stykke kød og tilføjer natron til det."

Derefter viser han, hvordan han skærer et stykke kød ud i helt tynde skiver. Han putter det derefter i en skål og tilføjer natron med ordene: "Det er ikke meget, der skal til."

Putter andre ingredienser

I stedet for at tilberede det direkte nævner han: "Dette er et godt tidspunkt at tilføje andre ingredienser," hvorpå han hælder en teskefuld soya og en teskefuld sesamolie ned i skålen til kødet for at marinere kødet. 

Han fortæller så: "Derefter skal det marinere i køleskabet i en halv time."

Til slut viser han så, hvordan han laver stir fry som normalt. Han hælder kødet ned i en glohed wokpande og steget det sammen med en håndfuld andre ingredienser som broccoli og bønner, og han afrunder med ordene: "Det virker også med andre typer kød som lam og kylling."

Alternativer til natron

I kommentarsporet skriver en, at han ikke kan lide smagen af natron: "Fungerer denne teknik med noget andet end natron? Jeg hader smagen af ​​natron."

Som løsning på det skriver en: "Min bedstemor lærte mig, dengang jeg var barn og så hende lave mad i køkkenet, at hvis du vil have mørt kød i styr fries, så læg æggehvide og majsstivelse i. Det er alt, hun plejede at gøre for at gøre det mørt. Ingen natron. Hendes opskrift er vegetarisk østerssauce, let soja, sesamolie, hvid peber, æggehvide og majsstivelse. Det smager så godt i æggesuppe!"

Video: Instagram @andyhearnden