Skød ekskonen foran børnene - nu har han fået sin dom

112

30/05/2023

Foto: Screenshot, Google Maps
Foto: Screenshot, Google Maps

Skrevet af J. Bøgen

Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke.

En 53-årig mand er blevet dømt ved Retten i Aalborg for at have skudt og dræbt sin ekskone i efteråret 2021 - foran parrets to børn.

Et enigt nævningeting var tirsdag, da dommen blev afsigt, nået frem til, at manden skulle idømmes fængsel på livstid, ligesom han også skal betale erstatning til parrets to sønner og ekskonens forældre.

Det skriver flere medier, herunder presse-fotos.dk.

Drabet fandt sted 17. september 2021 foran en opgang på Skelagervej i Aalborg.

Her skød og dræbte Sedad Hanic fra Herning sin 41-årige ekskone Hedvig Blanka Sardi for øjnene af parrets sønner. Drengene var dengang seks og otte år.

Manden blev 24. maj kendt skyldig i drabssagen, og tirsdag er straffen blevet udmålt.

Dommen er landet på livstid med henvisning til, at der er tale om et skuddrab på offentlig gade. I sådanne tilfælde kan straffen forhøjes med indtil det halve.

Han skal også betale erstatning til sønnerne og kvindens forældre.

Brød tilhold med trusler på livet

Ifølge domsresuméet var manden tiltalt for at have dræbt sin tidligere ægtefælle ved, at han lidt efter kl. 18 den 17. september 2021 opsøgte hende ved hendes bopæl i Skelagergårdene, hvor hun var sammen med deres to fælles børn, der dengang var 6 og 8 år gamle.

Han medbragte en ladt pistol, og at han efter et forløb på nogle minutter, hvor han fastholdt hende, mens børnene stadig var til stede, dræbte hende med et skud i hovedet.

I forbindelse med drabet var han tillige tiltalt for besiddelse af skydevåben med tilhørende ammunition på offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

Manden var derudover tiltalt for en lang række overtrædelser af et polititilhold, som han den 21. december 2018 havde fået mod at opsøge hende, begået i perioden fra marts 2019 til maj 2021. I forbindelse med nogle af tilholdsovertrædelserne var han også tiltalt for at havde truet hende på livet, ligesom han på grundlag af de fleste af tilholdsovertrædelserne var tiltalt for at have begået psykisk vold mod hende i perioden fra 7. april 2019 til 9. november 2019

Skal betale mere end 1 mio. kr. i erstatning

Manden havde erkendt de faktisk omstændigheder, men nægtede sig skyldig i det væsentlige skyldig.

Retten fandt det uanset tiltaltes benægtelse bevist, at han var skyldig i overensstemmelse med tiltalen i samtlige forhold, idet to tilholdsovertrædelser, i overensstemmelse med anklagemyndighedens endelige påstand, udgik som grundlag for tiltalen vedrørende psykisk vold.

Retten lagde i skærpende retning særligt vægt på, at drabet var begået efter forudgående planlægning og havde karakter af en likvidering med skydevåben.

Derudover var det også en skærpende omstændighed, at drabet blev udført på en kynisk måde under overværelse af de to børn i et offentligt tilgængeligt gårdmiljø, omgivet af beboelsesejendomme, hvorfor der var grundlag for en betydelig skærpelse af straffen for tiltalte i forhold til den straf på 12 år, der er udgangspunktet ved drab.

Retten lagde også vægt på, at drabet var kulminationen på tiltaltes årelange forfølgelse af sin tidligere ægtefælle.

Tiltalte blev herudover dømt til at betale forsørgertabserstatning og godtgørelse med ca. 390.000 kr. til den nu 10-årige søn og med ca. 430.000 kr. til den nu 8-årige søn samt en godtgørelse til hver af afdødes forældre på 100.000 kr.

Den dømte man har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke til landsretten.