Pas på, hvis du har en iPhone: Andre kan finde dine slettede beskeder

Forbrug

04/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det forsvinder ikke, bare fordi du sletter dem!

Muligheden for at slette tekster har været en gave for dem af os, der har for vane at skrive, før vi tænker, men bare fordi de er forsvundet fra beskedstrømmen, betyder det ikke nødvendigvis, at de er væk for altid.

Hvis denne erkendelse udløser en frygt dybt inde i dig, så skal du måske begynde at tænke mere over de tanker, du sender afsted med tastaturet - for nogen kan nemlig bare gå igennem din telefon en dag og finde alt det, du håbede på at holde skjult.

Lad os f.eks. sige, at du blev uvenner med ven A og besluttede dig for at skændes med ven B om ven A adfærd - og måske alle andre aspekter af deres liv - i et øjebliks raseri.

Spol frem til et tidspunkt, hvor du har sluttet fred med og hænger ud med ven A. Måske er deres telefon død, eller måske kører du, men uanset årsagen beder du dem om at sende en besked til ven B fra din iPhone .

Og så finder ven A alle de lidet flatterende beskeder, du i sin tid sendte til ven B, og så har du et nyt skænderi.

Hele denne situation kunne undgås med et par hurtige klik for at slette beskederne - men hvis ven A ved, hvor han skal lede, kan du stadig være i store problemer.

Sådan finder man de slettede beskeder

TikToker @kaansanity har delt en video på platformen for at dele metoden, der kan bruges til at gendanne hele samtalestrømme af slettede beskeder - alle de fuldebeskeder, alle de pinlige indrømmelser og al den hede kritik.

For at finde beskederne skal du gå til Indstillinger og trykke på dit navn. Gå ind i iCloud, derefter Vis alle og meddelelser.

Hvis du trykker på Administrer lager og topsamtaler, vil telefonen gendanne dine slettede tekster, hvilket potentielt gør dem synlige for netop den person, du håbede at skjule dem for - hvis de ved, hvor de skal lede.

Du skal muligvis opdatere din telefon for at få adgang til alle funktionerne, men brugerne på TikTok har advaret om, at hvis du er i stand til at gendanne teksterne, kan det betyde dårlige nyheder.

"Har du nogen idé om, hvor mange forhold du lige har ødelagt?", kommenterede en person efter at have lært om hacket.

En anden tilføjede: "Dette indlæg fik mig for sent på arbejde med at læse gamle beskeder fra min eks."

Nu er der et kaninhul, du virkelig ikke vil ned i.

Der er ingen måde at forhindre folk i at bruge hacket, hvis de har chancen, men jeg formoder, at nu du ved, at denne risiko eksisterer, kan du være lidt mere forsigtig med, hvad du siger i første omgang.

Husk, tænk før du skriver!