Modtager du boligstøtte? Så hold øje med din indbakke denne weekend

Forbrug

23/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan enten blive en god eller skidt besked.

Måske ved du det allerede, eller også er det ikke noget, du overhovedet har tænkt over - det fungerer jo automatisk.

Men hvis du modtager boligstøtte, kan der altså godt ske fejl i beregningerne, og det skal der selvfølgelig rettes op på, så alle får det, de faktisk er berettiget til.

Og i den kommende weekend, altså d. 26.-28. august bør alle, der modtager boligstøtte, holde ekstra godt øje med deres indbakke.

Her får man nemlig en opgørelse fra Udbetaling Danmark, der viser, om du har fået for meget (og dermed skal betale tilbage), har fået det, du skal have, eller om du faktisk har penge til gode i boligstøtte.

Det skriver Bo Godt.

Er du digitalt undtaget, behøver du ikke at blive bekymret, for så vil du blot modtage et brev i din postkasse fra 22. august og nogle dage frem.

Her modtager pensionister opgørelse

Opgørelsen bliver ikke sendt ud til alle boligstøttemodtagere på samme tid. I første omgang er det cirka 40.000 kontanthjælpsmodtagere og/eller borgere med særlig indkomst (fx selvstændige, sømænd o.l.), der bliver informeret.

Personer, der får løn, dagpenge, flexydelse og lignende, modtog allerede deres årsopgørelse i maj.

Pensionister skal imidlertid vente til slutningen af september, hvor man altså skal holde øje med sin post, meddeler ATP, der står for udbetalingerne.

Hvis det viser sig, at du skal have mere udbetalt i boligstøtte, vil beløbet blive overført til din NemKonto cirka fire uger efter modtagelsen af brevet.

Hvis du omvendt har modtaget for meget i boligstøtte, har du også fire uger til at betale pengene tilbage.