Lauritz.com "reddet" - købt af andet auktionshus

Forbrug

01/08/2023

Foto: Nyamu1, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Nyamu1, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Spørgsmålet er så, hvad de mange sælgere, der har penge til gode, kan håbe på.

Der har været skrevet mangt og meget om det konkursramte auktionshus Lauritz.com - men nu kommer der for en gangs skyld en god nyhed, alt efter øjnene, der ser.

En af Lauritz.com's konkurrenter, auktionshuset Hørsholm, har nemlig købt hovedparten af det konkursramte selskab. Det skriver de to kuratorer i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

Køberen er Ib Henrik Rønje, som vil fortsætte med forretningen under navnet Auktionshuset.com.

Med i aftalen følger også mere end 50 medarbejdere fra Lauritz.com, og de skal efter planen sendes ud i forskellige afdelinger under den nye konstruktion - men de beholder altså deres arbejde.

Men hvad så med kundernes penge?

En af de ting, der har været skrevet rigtig meget om i forbindelse med konkursen er, at der er tusindvis af kunder, der har penge i klemme hos Lauritz.com.

Faktisk skylder det nu solgte auktionshus hele 50 millioner kroner til netop kunderne. Det svarer til cirka en tredjedel af selskabets samlede gæld på mere end 148 millioner kroner.

Nu kunne man som kunde med et udestående hos Lauritz.com så måske håbe, at nye ejere også er lig med udbetaling af sit tilgodehavende, men det er altså endnu for tidligt at sige, om der kommer nogen penge til de mange sælgere.

"Forløbet op til konkursen – hvor mange sælgere ikke modtog betaling for solgte varer – medførte betydelig og måske uoprettelig skade på brandet ”Lauritz”," står der i pressemeddelelsen.

Man må altså væbne sig med tålmodighed, før der kommer endelig klarhed over, om pengene er tabt eller ej.