Her er strømmen dyrest og billigst i morgen: Over 100 procents forskel

Forbrug

27/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der kan være mange penge at spare ved at planlægge!

Black Friday er overstået, og efter at have brugt penge på årets største shoppingdag, er der nok mange af os, der gerne vil spare lidt, inden årets dyreste måned skydes i gang.

Et sted at starte kunne være at kigge på, hvad strømmen koster at bruge på forskellige tidspunkter af døgnet, og i morgen, tirsdag d. 28. november, er der faktisk ganske meget at spare, ved at holde øje.

For prisen kommer til at svinge temmelig meget - i den ene halvdel af landet faktisk mere end 100 procent.

Næsten samme gennemsnit

Ser man på gennemsnittet for hele døgnet, er prisen per kW-time cirka det samme, uanset hvor man er i landet.

Øst for Storebælt skal man af med 2,10 kroner per kW-time i gennemsnit, og vest for Storebælt skal man slippe 2,15 kroner for det samme.

Den største forskel er imidlertid på døgnets laveste kW-timepris. Øst for Storebælt er det mellem kl. 2 og 3 om natten med en pris på 1,38 kroner, og vest for Storebælt er det mellem kl. 3 og 4 om natten med 1,61 kroner per kW-time.

Døgnets højeste pris rammer mellem kl. 17 og 18, hvor vi skal betale 2,78 kroner per kW-time, uanset hvor i landet, vi befinder os. Øst for Storebælt er det altså lidt mere end dobbelt så dyrt som døgnets billigste pris.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk