Google introducerer nye tiltag: Vil beskytte dine personfølsomme oplysninger

Forbrug

06/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Google tager et skridt fremad i beskyttelsen af brugernes privatliv med lanceringen af et nyt dashboard, der giver brugerne besked, når deres personlige oplysninger dukker op online. Dette nye værktøj giver brugerne mulighed for straks at fjerne personlige oplysninger og følge med i status for deres anmodninger.

Dashboardet, som Google har annonceret vil blive lanceret i de kommende dage, bygger videre på værktøjet "Results about you", som blev introduceret sidste år.

Det nye værktøj giver brugerne mulighed for at fjerne resultater, der indeholder personlig e-mail-adresse, fysisk adresse eller telefonnummer direkte fra søgeresultatsiden.

Det er vigtigt at bemærke, at fjernelse af et Google-resultat ikke vil slette det fra internettet, og værktøjet er kun tilgængeligt på engelsk i USA for nu.

Hvis dine personlige oplysninger som e-mail-adresse, hjemmeadresse eller telefonnummer vises i et link i Google-søgeresultaterne, kan du klikke på de tre lodrette prikker ved siden af resultatet og vælge "Remove result". Der er også en detaljeret fjernelsesanmodningsformular til at håndtere forkerte kontaktoplysninger eller sandsynlig ophavsretskrænkelse.

Brugerne kan overvåge status for fjernelsesanmodningen i Google-appen, browseren eller på "Results about you"-siden, der viser, om anmodningen er under behandling, godkendt, afvist eller fortrydt.

Google-brugere kan også anmode om fjernelse af personlige identificerbare oplysninger, der kan føre til, at andre får fat i personfølsomme oplysninger, såsom CPR-numre, bankkontonumre, billeder af identifikationsdokumenter, medicinske journaler, billeder af håndskrevne underskrifter og fortrolige loginoplysninger.

Desuden tillader Googles nyeste politik brugerne at anmode om, at deres personlige, eksplicitte billeder ikke længere vises i Google-søgeresultaterne. Dette gælder også, hvis billederne offentliggøres på en anden hjemmeside uden godkendelse.

Tidligere i år annoncerede Google SafeSearch-indstillingen, som fungerer som standard for brugere under 18 år og slører eksplicitte billeder, såsom voksen- eller grafisk voldeligt indhold, når det vises i Google-søgeresultaterne. Denne funktion vil blive rullet ud globalt denne måned og kan slås fra når som helst, medmindre indstillingen er låst af en værge eller skolens netværksadministrator.

Googles nye tiltag i retning af at give brugerne mere kontrol over deres personlige oplysninger er et vigtigt skridt i retning af større gennemsigtighed og ansvarlighed.