Selvom airfryere egentlig har eksisteret i over et årti, er det først i de senere år, at de er blevet meget populære.
Airfryer-mærket blev introduceret af Philips i 2010, men udtrykket begyndte at blive brugt generelt omkring 2018.
To år senere begyndte de pludselig at dukke op alle steder.
Eksperten Martin Lewis er dog ikke overbevist om, at airfryere er meget billigere og sundere end traditionelle ovne.
Det skriver IGV.
Hvor meget skal du tilberede?
Lewis pointerer, at det faktisk kan blive dyrere for dig kun at bruge airfryeren i stedet for at huske, du også har en traditionel ovn
Eksperten i pengebesparelse siger, at selv om airfryeren er fremragende til at lave mad med "små ting, der tilberedes hurtigt", kan det øge energiforbruget og dermed dine regninger at fylde det med forskellige fødevarer.
Under en optræden på This Morning kommenterer Lewis: "Airfryers er gode til små ting, der tilbereder hurtigt. Men hvis du bliver nødt til at bruge din airfryer 15 forskellige tidspunkter til forskellige ting, ville du være bedre stillet til at bruge en ovn. Så det er en interessant tanke."
Lewis' mening ser ud til at være understøttet af forskning fra Which?, som tyder på, at der kan opnås store besparelser ved at bruge en frituregryde til små mængder mad, men ikke større måltider.
Steven Kipling fra Which? forklarer: ”Besparelsen falder hurtigt, hvis du skal lave mad i portioner. Og hvis du har meget at lave mad, kan du godt, da airfryere ikke har så meget plads som en typisk ovn eller kogeplade.
"Så hvis du laver en stor mængde mad, kan ovnen eller kogepladen stadig være det mest økonomiske valg."
Hvad er så billigst?
Ved at anvende lidt matematik kan man finde ud af, om det er bedst at bruge en ovn, airfryer eller en mikrobølgeovn til hvert måltid.
Ligningen indebærer at finde effekten af en enhed og derefter beregne, hvor mange kilowatt, eller hvilken brøkdel af en kilowatt den bruger, før man ganger det med kWh-prisen.
The Money Edit har erklæret sig enige i Martins råd og bemærker i en artikel fra februar, at airfryere generelt er billigere at bruge end en ovn.
Men som en advarsel bemærkes det, at hvis man ejer en kraftigere airfryer, kan den bruge samme mængde energi som en ovn.
Madlavning af samme mad to gange i en 800W-airfryer kan f.eks. være dyrere end i en ovn.