Fars? Filet? Hakket kød? Der er mange ting man kan gøre med fisk.
Men hvor væsentlig er det at kunne kende - og dermed markedsføre - det rigtige produkt?
Rema 1000's seneste kontrovers over salget af hakket fiskekød markerer et vigtigt øjeblik i dansk fødevarelovgivning.
Forbrugere blev overraskede ved at finde produkter på hylderne, der var mærket som "fiskefilet", men som i virkeligheden bestod af hakket fisk sammensat af forskellige stykker – og nogle gange forskellige arter.
Og det har fået både forbrugere og professionelle kokke på barrikaderne: For kan man kalde det en fiskefilet, hvis det ikke er ét helt stykke fisk?
Fødevarestyrelsen fælder dom
Fødevarestyrelsens Fødevarechef i Nord, Lasse Guldbrandsen, har nu klargjort regulativerne overfor B.T.:
"Vi vurderer med afsæt i EUs mærkningsregler, at man godt kan have et produkt, der er sammensat af flere stykker fisk og så kalde det for fiskefilet, uden det er vildledende."
Det betyder, at markedsføringen som fiskefilet fremover stadig må bruges, men at det skal fremgå af pakken, at der er tale om et sammensat stykke fisk.
Det nytilføjede krav hjælper med at sikre, at forbrugerne ikke vildledes om produktets natur, hvilket er en hovedbekymring blandt kritikere.
I kølvandet på forbrugerreaktioner og medieopmærksomhed har producenten Taabbel besluttet at revidere deres produktbetegnelser, der tidligere blev markedsført som 'Ovnklare fiskefileter'.