Er det okay? Kvinde forager med kontroversielt sparetip

Forbrug

05/6/23 | 04:59

Screenshort: TikTok @mimicarter81
Screenshort: TikTok @mimicarter81

Skrevet af Emil B.

I en sådan tid, hvor de fleste skal vende enhver krone, er det populært med sparetips. Men ikke alle sparetips går lige godt. Nogle er ret kontroversielle.

Skærer brocollistilkene af

I videoen, der er delt på det sociale medie TikTok, ser vi en kvinde stå foran brocollisektionen i sit lokale supermarked i USA.

Hun tager en kniv frem og skærer enderne af brocollistængerne. Hun fortæller så, at siden hun ikke spiser denne del af brocollien, så føler hun ikke, at hun behøver at skulle betale for den del.

Hun viser derefter en plastikpose fuld af broccolibuketter og fortsætter: "Jeg betaler kun for det, jeg skal spise."

I en senere video uddybber hun yderligere.

Forsvarer sig i en senere video

I denne video fortæller hun først, hvordan hun skærer brocollistængerne af ved at tage en af dem og enten brække dem af eller skære dem af.

Hun tager derefter de afskårede brocollistykker af og triller dem væk fra skærmen og siger: "Dem kan I få. Jeg spiser dem ikke. Jeg vasker mine hænder og så går jeg væk derfra."

Og videoerne er folk blevet stærkt provokeret af.

Begge videoer forager stærkt

For dette "life hack" oplevede amerikaneren en kæmpe splittelse i kommentarerne.

Mange brugere var forargede over deres tilgang, som næppe vil være populær i Danmark, da broccoli normalt sælges til enhedspris.

En af brugerne skriver: "Bare smid stilkene tilbage derind, så alle andre kan vade igennem dem, og nogle ansatte kan rydde dem op. Det er lige meget, så længe du sparer dine 12 cents."

En anden har også en stærk sarkastisk kommentar: "Jeg skærer mine vandmeloner i butikken, da jeg kun spiser midten af dem."

En tredje person skriver: "Ha... har gjort det i årevis," og til det svarer skaberen af videoen: "Folk er så chokerede...min bedstemor fortalte mig dette!!!!!"