Energibesparelse: Sådan placerer du vaskemaskiner, airfryer, slow cookers og opvaskemaskine

Forbrug

27/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Der er mange penge at hente, hvis dine husholdningsartikler står ordentligt. Og i denne her går vi gennem de mest almindelig som vaskemaskine, airfryer, slow cookers og opvaskemaskine.

Vaskemaskine

At holde din vaskemaskine væk fra høje temperaturer er et vigtigt skridt for at sikre dens levetid. Sørg derfor for at placere den i et område af huset, der har en stabil temperatur.

Ophobning af fugt kan også forårsage, at maskinen ikke fungerer, så den placeres bedst i nærheden af ​​en god ventilationskilde. Matthew fra Hisense fortæller: "Det vigtigste for din vaskemaskines placering er at sikre, at du har plads nok til vand og afløbsrør. En for trang plads kan resultere i skarpe sving og potentielle blokeringer samt få apparatet til at arbejde hårdere for at fungere, bruge mere energi og koste mere end nødvendigt."

Airfryers og slow cookers

Adskillige forbrugere har i den seneste tid valgt at bruge en Airfryer til at reducere deres regninger. Ligesom almindelige ovne kan Airfryer nå op på omkring 200 grader i temperatur, så de skal holdes væk fra ikke-varmebestandige overflader for at undgå at beskadige dem eller apparatet.

Tilsvarende bør slow cookers også behandles med forsigtighed, da en forkert placering af dem med kan øge tilberedningstiden, hvilket betyder, at der vil blive brugt mere energi.

Opvaskemaskine

At holde din opvaskemaskine væk fra dit køleskab/fryser er et kritisk trin, når du overvejer apparatplacering i dit køkken. Opvaskemaskiner producerer meget varme såvel som damp, når døren åbnes. Og begge kan forstyrre køle-/fryseskabets smidige drift.

At placere din opvaskemaskine i nærheden af ​​en bekvem vandforsyning er også vigtigt for at reducere omkostningerne. Matthew fra Hisense siger: "Uanset om du beslutter dig for at vælge en indbygget eller fritstående opvaskemaskine, er det ideelle sted at placere enheden ved siden af ​​vasken, som ikke kun giver mulighed for bekvem og effektiv påfyldning, men også tilsluttes din vandforsyning. Det betyder, at vandet ikke behøver at blive pumpet længere rundt i dit køkken."