Energibesparelse: Sådan skal dit køleskab og fryser stå

Forbrug

26/06/2023

Foto: Pexels @Castorly Stock
Foto: Pexels @Castorly Stock

Skrevet af Emil B.

For mange er inflation og energipriser stadig en udfordring. Men et sted at hente penge er hos køkkenapparaterne, da de ofte ikke står på den mest energibesparende måde.

Placering af køleskabe og frysere

En af de faktorer, som mange husstande er nødt til at indse, kan koste dem penge, er den fysiske placering af mange af deres køkkenmaskiner. Det er vigtigt at overveje den optimale placering af dine køkkenmaskiner for at sikre maksimal effektivitet og spare på dine månedlige regninger.

To af de vigtigste apparater til optimal plads er køleskab, fryser eller en kombination af de to. Og god luftgennemstrømning er essentielt for at sikre, at dit køleskab/fryser kører bedst muligt.

Potentielt kan det spare dig for mange tusinde kroner.

Matthew Glynn, Product Marketing Manager hos Hisense, gav Metro.co.uk et godt råd: "Nøglen her er at sikre, at der er tilstrækkelig ventilation hele vejen rundt om enheden. Og vi foreslår, at 10 cm. er nok til det. Dårlig ventilation betyder, at motoren skal arbejde hårdere for at holde sig kølig, og det reducerer effektiviteten af ​​enheden generelt."

Et andet godt råd fra Mark Ogden, indkøbsdirektør for Product Care Group hos Russell Hobbs. Han fortalte til Metro.co.uk: "Placer dit apparat i et område, der ikke er udsat for direkte sollys, eller tæt på varmekilder såsom et komfur, opvaskemaskine eller radiator. Mindst 10 cm væk fra varmekilder burde være nok til, at dit apparat kan holde sig køligt uden at skulle bruge mere energi.

Og han uddyber: "Når du installerer apparatet, skal du sørge for, at der er mindst 30 cm afstand over apparatet, mindst 6 cm fra bagsiden af ​​apparatet fra bagvæggen og ikke på en tæppebelagt overflade for at give apparatet tilstrækkelig ventilation til at holde energiforbrug på det lavest mulige niveau."