Elpriserne for i morgen er klar: Her er strømmen billigst og dyrest

Forbrug

09/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man gør blandt andet klogt i at udskyde brygningen af morgenkaffen ...

En krone spare er en krone tjent.

De fleste kender nok det gamle ordsprog, og særligt i løbet af 2022 blev det for alvor relevant, da energipriserne og inflationen gik amok.

Begge dele har efterhånden stabiliseret sig til et mere tåleligt niveau, men derfor er der jo ingen grund til at skille sig af med de gode sparevaner - specielt ikke, når det kommer til vores strømforbrug.

Priserne er heldigvis ikke i nærheden af niveauet fra sidste vinter, men der alligevel penge at spare, hvis man timer sit elforbrug.

Dyrest morgen og aften

Grundlæggende kan man godt regne med at skulle betale mere end 2 kroner per kW-time onsdag, men der er trods alt mulighed for at komme ned under den grænse.

Det kræver dog, at man enten er vågen meget sent, står utroligt tidligt op, eller at man bare planlægger tøjvasken allerede i aften.

Fra midnat og frem til kl. 6 onsdag morgen koster strømmen nemlig konsekvent under 2 kroner per kW-time.

Fra kl. 6 og frem er det imidlertid kun vest for Storebælt, man kommer under 2 kroner igen i løbet af onsdagsdøgnet. Det sker så også først fra kl. 23 og frem til midnat.

Indtil da har prisen holdt sig over de 2 kroner, og både øst og vest for storebælt byder både morgen og aften faktisk på døgnets højeste priser.

Det vil nemlig koste 2,45-2,47 kroner per kW-time i tidsrummet kl. 8 til 9 om morgenen og igen kl. 17-18 om aftenen.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Grafik: Elberegner.dk