DSB med trecifret millionoverskud: Holder fast i prisstigninger

Forbrug

10/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Set over en længere periode er prisen steget mindre end inflationen, påpeger direktøren.

Med et overskud på 101 millioner kroner, er der nok mange, der vil mene, at der er råd til at belønne kunderne.

Ikke desto mindre har DSB ikke i sinde at rulle prisstigningerne fra januar tilbage - selvom årets første tre måneder har givet selskabet førnævnte overskud.

Det skriver TV 2.

I forbindelse med prisstigningerne steg en tur mellem Aarhus og København med 40 kroner fra 429 til 469 kroner. En tur fra Odens til hovedstaden steg med 30 kroner fra 319 kroner til 349.

Gennemsnitspris næsten upåvirket

DSB har dog også udbudt markant flere såkaldte Orange-billetter, som er ekstrabillige billetter, man kan købe på bestemte afgange.

Ved at udvide det antal betyder det, at gennemsnitsprisen for en rejse kun er en krone højere end sidste år, ifølge DSB's direktør, Flemming Jensen.

Han fortæller desuden til TV 2, at han ikke afviser, at DSB kommer til at sænke priserne over tid, da man stadig vil gøre sit bedste for at kunne tilbyde konkurrencedygtige priser.

Men DSB er også en forretning, hor tingene skal hænge sammen.

Direktøren mener faktisk, at det er blevet billigere at rejse med tog, hvis man kigger længere tilbage i tiden. I forhold til prisudviklingen fortæller han nemlig, at prisen på billetter er steget mindre end inflationen.