Dansk arbejdsplads med ny regel: Nu SKAL man bakke ind i p-båsen

Generelle nyheder

07/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det skal sikre større tryghed på arbejdspladsen.

Når du parkerer bilen, plejer du så at bakke ind i båsen eller køre med fronten først?

Kigger man rundt på parkeringspladser rundt omkring i landet virker der til at være en overvægt af danske bilister, der vælger den sidste metode, men på en bestemt parkeringsplads bliver det snart komplet fortid.

Fra d. 1. august skal alle medarbejdere hos Energinet bakke deres biler ind i parkeringsbåsen fremfor at køre med fronten først.

Formålet er helt enkelt at øge medarbejdernes sikkerhed på arbejdspladsen.

Det fortæller Jes Søndergaard, der er Vice President i Energinet til TV Syd.

Lille handling, stor effekt

Den nye regel er blevet meldt ud på virksomhedens intranet, og ifølge Jes Søndergaard har størstedelen af medarbejderne taget godt imod det.

Der har imidlertid også været nogle, der har været mindre begejstrede.

"Jeg tror mest, det kommer af, at hvis man har været vant til at køre forlæns ind, så kan man blive mere utryg ved, at man nu skal til at gøre noget andet, end man plejer at gøre," siger Søndergaard.

Virksomheden kalder for en mikrohandling, som gør medarbejderen opmærksom på at tænke sikkerheden ind i sine handlinger.

Men man vil også komme de medarbejdere, der måske ikke er så trygge ved at skulle bakke ind i p-båsen, i møde, og derfor bliver reglen først indført til august, så man kan nå at øve sig.

Derudover vil der også blive tilbudt kurser i at bakke ind i p-båsen for de medarbejdere, der ønsker det - og kurserne bliver betalt af Energinet.

Kommer i kølvandet på gelænder-regel

Energinet har før gjort opmærksom på sig selv ved at indføre små regler, som måske virker absurde.

I december 2023 blev der således indført en regel om, at alle medarbejdere altid skal holde en hånd på gelænderet, når de går på trapper.

Og der er faktisk flere tiltag på vej.

I januar 2024 oplevede virksomheden nemlig, at der var mange fald- og snubleulykker som følge af glat gulv, og derfor planlægger man en kampagne for at gøre opmærksom på glatte gulve. Den bliver sat i søen i oktober.