Bil-eksperternes trick fjerner rust med en køkkenting til bare 15 kroner

Forbrug

03/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

At tackle grimme rustpletter kan være lige så simpelt som at tage en svamp og en supermarkedsting.

I et mere eller mindre konstant regnfuldt sted som Danmark ruster alt lige fra grill til biler.

At stoppe rusten i begyndelsen kan spare en masse stress og penge på lang sigt. Når du først opdager en grim rustplet, er det vigtigt at forhindre, at resten af din bil bliver smittet.

Bil-eksperter har delt et simpelt trick til at fjerne rust, som du måske allerede har i skabet.

Motor Biscuit har delt, at alt hvad du skal gøre, er at tage en flaske Coca-Cola - ideelt set Diet Coke - og en svamp for at tackle den grimme snavs.

Derfor virker det

Bilentusiasterne siger, at Diet Coke er den bedste variant af den kulsyreholdige drik at bruge, fordi det betyder, at du ikke behøver bekymre dig om at efterlade et sukkerholdig rod på din bil. De bemærker også, at det er nemmere at bruge, når det er blevet lidt fladt, så det ikke bobler op, mens du rengør.

Motor Biscuit forklarer, at Diet Coke virker, fordi det er et karbonat, som direkte angriber de metaloxider, der findes i rusten, rapporterer avisen Mirror. Coca-Cola indeholder også små mængder citronsyre, der kan hjælpe med at fjerne pletter, mens fosforsyren giver drikken en rustbekæmpende kraft stærk nok til at tackle rusten på biler.

Diet Coke kan findes næsten overalt for bare en femten kroner.

Dette er mest udsat

Ifølge bilservicevirksomheden RAC er de dele af en bil, der er mest tilbøjelige til at ruste rammerne, hjulbrøndene, udstødningssystemet og affjedringen. Problemet kan opdages ved at kontrollere for tegn på bobler under malingen, da dette indikerer, at malingen har mistet kontakt med panelet nedenunder på grund af vand og luft, der trænger ind imellem dem.

Bil-eksperter siger, at du kan forhindre rust i første omgang ved regelmæssigt at skylle og tørre din bil, især hvis du bor i nærheden af havet eller har kørt under ugunstige vejrforhold, der sætter gang i rustprocessen.

Du bør også overveje at tilføje et lag voks til din bil for at beskytte lakken samt regelmæssigt bruge et olieprodukt som WD40 til at "fjerne fugt fra hængsler, samlinger og andre svært tilgængelige områder".

Tidligere blev der foreslået en anden anvendelse af drikken af nogle, der sagde, at du også kan bruge cola til at fjerne genstridig brune kalkaflejringer fra dit toilet. På det tidspunkt udsendte Coca-Cola en erklæring, hvor de opfordrede fans til at holde sig til traditionelle rengøringsprodukter.

Coca- Cola udtalte i den forbindelse: "Rygter har hævdet, at Coca-Cola på grund af sin sure natur kan bruges til at rense toiletter og korroderede bilbatterier, løsne rustne bolte og fjerne rustpletter fra bilstødfangere, fjerne fedt fra tøj og rense vejfilm fra forruder.

"Det er sandt, at der er en lille mængde spiseligt syre til stede i Coca-Cola - ligesom der er i mange fødevarer og drikkevarer. Og det er ganske muligt, at denne spiselige syre kan gøre de ting, rygterne hævder. Men vi vil ikke anbefale at bruge det til nogen af disse formål. Hold dig bare til almindelige rengøringsprodukter."

Kilde: DailyRecord