Apple advarer: Dét betyder orange prik i toppen af iPhone

Forbrug

14/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

TikTokeren @mrjamienyland har fået sine følgere til at blive foruroliget ved at dele en videoadvarsel om at "søge hjælp", hvis de ser en orange prik på deres iPhone.

Selvom advarslen lyder en kende dramatisk, er det bestemt værd at udforske eller afkræfte – især hvis du overvejer at skaffe den nye iPhone 15.

Mrjamienyland forklarede: “Hvis du ser en orange prik som denne øverst på din iPhone, betyder det, at nogen lytter til dig. Det har været overalt i nyhederne, og faktisk er den orange prik et advarselssignal fra Apple om, at nogen bruger din mikrofon uden din tilladelse.

Og han tilføjer: “Hvis du ikke har åbne apps, og dette er der stadig, så betyder det, at nogen spionerer på din telefon og lytter til dine samtaler. Så hvis du ser denne orange prik, skal du slukke din telefon med det samme og gå og få hjælp.”

Ikke alle tror på det

Videoen er set 30.8 millioner gange. Og mange er blevet nervøse: “Jeg begynder at blive ret bange nu,” mens en anden tilføjede: “Jeg er så bange,” og en tredje skrev: “HVAD?!”

Dog påpegede flere af hans følgere, ganske rigtigt, at prikken ikke nødvendigvis betyder, at nogen lytter. Den indikerer blot, at en af telefonens apps bruger mikrofonen.

“Det betyder bare, at din mikrofon er aktiv, ikke at nogen lytter,” svarede en TikToker.

En anden tilføjede: “Det betyder bare, at mikrofonen er i brug,” mens en tredje sagde: “Det betyder ikke, at nogen lytter til dig. Det betyder, at der er en app, der bruger din mikrofon, eller som brugte den for nylig.”

Apple fastslår det samme

Skeptikerne har støtte fra Apple, der har en sektion på sin hjemmeside dedikeret til at forklare, hvorfor iPhonebrugere af og til ser en orange prik på deres skærm.

Den teknologiske gigant forklarede: “En orange indikator betyder, at mikrofonen bruges af en app på din iPhone.”