I takt med, at vejret bliver koldere, leder mange danskere efter måder at spare penge på energiregninger. På trods af virale energibesparende tricks på sociale medier advarer eksperter om, at nogle af disse tips kan føre til alvorlige problemer.
Jess Steele, en ekspert inden for varmeteknologi hos online varmespecialister BestHeating, har advaret boligejere om seks sociale medie-hacks, som folk følger for at holde sig varme, og hvorfor de udgør sikkerhedsrisici.
Terrakottapotter
En populær trend på internettet fra sidste vinter involverede at placere en terrakottapotte op på toppen af tre tændte stearinlys for at varme et rum hurtigt og billigt. Jess advarer om, at denne metode har mange risici, inklusive muligheden for, at potten kan eksplodere eller splintre, hvilket kan forårsage forbrændinger og brandfare.
Opvarme mursten
En anden trend indebærer at placere en mursten i en opvarmet ovn for at holde boligen varm. Jess siger, at der er en høj risiko for, at murstenen kan eksplodere på grund af den ekstreme varme og udgøre en livsfare.
Gør-det-selv-radiatorafdækning
Nogle influencers deler gør-det-selv-radiatorafdækninger på sociale medier. Selvom de kan se pæne ud, blokerer de varmen fra radiatoren, hvilket reducerer effektiviteten og forvirrer termostaten.
Campingkomfurer og grill
Sidste vinter så en viral trend på sociale medier briter bruge campingkomfurer og grill indendørs for at spare penge på madlavning og opvarmning. Dette er yderst farligt og øger risikoen for kulilteforgiftning og brande.
Duftradiatorer med svamp
Nogle influencere bruger små svampe dyppet i vand og skyllemiddel for at sprede en behagelig duft fra konvektradiatoren. Dette skaber overskydende fugt og kondens, hvilket kan føre til skimmelsvamp og skader.
Varmeeksperten opfordrer folk til at tænke sig om to gange, før de prøver disse virale varmehacks, da de kan sætte dit liv i fare. Hun påpeger, at der er sikrere måder at øge varmen i hjemmet på, som f.eks. trækstopper og kun opvarme de rum, man bruger.