2 landsdækkende cafékæder erklæret konkurs

Forbrug

28/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De har den samme ejer.

Snart bliver der markant færre steder, man kan gå til for at sidde og nyde en frokost eller en gang aftensmad.

Ejerne bag de to landsdækkende cafékæder, Dalle Valle og Cafe A, er nemlig gået konkurs.

Det skriver Finans.

Det ser dermed ud til at blive det endelige søm i kisten for de to kriseramte caféer, der allerede under coronakrisen måtte lukke 13 ud af deres 35 spisesteder.

Efterfølgende valgte ejerne faktisk at fyre alle de ansatte i alle 35 caféer, men det har altså ikke været nok til at redde Dalle Valle og Café A.

Begge cafékæderne har slået sig op på et stort udvalg til overkommelige priser, hvor særligt buffeterne har været populær blandt gæsterne i årenes løb.

Endnu en konkurs i rækken

Det er langt fra de to eneste ofte for de senere års uro på de finansielle markeder.

Auktionshuset Lauritz.com er lige nu ude i et gedigent stormvejr, fordi de ikke er i stand til at betale deres kunder det, de har til gode. Selskabet er under konkursbehandling.

Det danske tøjmærke byLINDGREN har også været nødt til at dreje nøglen om, ligesom også den populære kæde, The Bagel Co, må give fortabt efter 23 år på det danske marked.

Også madfirmaet Simple Fest måtte i starten af året smide håndklædet i ringen, og blandt de mere prominente navne til at blive ramt er Langelandsfestivalen - selskabet bag har nemlig meldt ud, at festivallen ikke vil blive afholdt i 2024, og selskabet bag festivallen er taget under konkursbehandling.