Smitten stiger fortsat: Er steget over 50% på en uge

corona

17/6/22 | 05:57

Skrevet af Kathrine Frich

Smitten stiger igen.

Smitten stiger igen.

De fleste har heldigivs lagt coronavirus bag sig. Efter to nedlukninger på to år skulle det gerne være slut med covid-19 som en samfundskritisk sygdom, men det er måske for tidligt at sige endnu.

Smitten stiger nemlig lige nu. Det sker på en årstid, som ellers normalt er dårlig for en virus.

Fra uge 22 til uge 23 er der sket en stigning på 53 procent i antallet af bekræftede coronatilfælde fra 3805 tilfælde til 5830 tilfælde.

Positivprocenten stiger

Som tallene viser, er den høje procentuelle stigning med udgangspunkt i ret lav smitte.

Stigningen i antal nye tilfælde sker parallelt med, at positivprocenten stiger både nationalt, på tværs af alle regioner og i de fleste aldersgrupper.

Den stigende smitte skyldes især den nye Omikron-variant BA.5. Varianten ventes at blive den dominerende coronavariant denne sommer.

Også antallet af nye indlæggelser relateret til coronavirus er steget med 23 procent til 220 indlagte i uge 23. Personer i aldersgruppen mellem 70 og 89 år er fortsat dem, der fylder mest i denne statistik.

Antal indlagte er stabilt

Antallet af indlæggelser på intensivafdelingerne er dog stabilt. Det samme er antallet af dødsfald relateret til coronavirus.

Det er især på Sjælland, at smitten stiger. Region Hovedstaden har den største koncentration af smitte. Herefter kommer Region Sjælland, skriver TV 2.