Ny coronavariant kaldes 'Den ægte vare': Allerede fundet i Danmark

corona

17/8/23 | 06:29

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Efter næsten to år med forskellige afarter af Omicron, er det nu sandsynligt, at en ny variant presser Omicron væk som dominerende.

Forskere har opdaget en ny variant af Covid-19, og den er spottet i både Danmark og Israel. Nogle forskere kalder den for den ´ægte vare´ og spekulerer allerede i, om der skal genindføres restriktioner og andre corona-tiltag, som f.eks. ansigtsmasker.

Spekulationerne kommer efter en bekymring for, at varianten, der foreløbigt er kendt som BA.6, spreder sig hurtigt i løbet den nærmeste fremtid. Det skriver bl.a. Express.co.uk.

Vi har ellers haft en rimelig rolig corona-periode, og spørgsmålet er selvfølgelig, om den danske regering står klar til at indføre restriktioner for at begrænse spredningen af en ny variant.

En epidemiolog ved United Kingdom Health Security Agency (UKHSA) har udtalt, at varianten kunne få navnet "Pi", hvilekt er det næste bogstav efter Omicron i det græske alfabet. Det er dog endnu ikke bekræftet fra nogle officielle kilder.

Tidlige tests viser, at BA.6 har mere end 30 mutationer i sit spike-protein sammenlignet med tidligere varianter, men det er endnu ikke kendt, hvilken indvirkning disse ændringer vil have på mutationen.

Flere opfordrer derfor til, at ansigtsmasker skal tilbage til det offentlige liv. Bl.a. Oxford Universitys Dr. Trisha Greenhalgh, der har tweetet: "Det ser ud til, at det igen er tid til at tage MASKER PÅ."

Den canadiske biolog T. Ryan Gregory tilføjede: "Hav i tankerne, at der kun er få sekvenser af den (varianten, Red.) indtil videre, og den kan muligvis ikke konkurrere med de nuværende dominerende varianter og kan muligvis ikke tage fart. Men det er interessant og potentielt bekymrende."