Aldrig flere vacciner: Nu kommer vidundermidlet

corona

09/09/2022

Foto:Shutterstock
Foto:Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Et hold af forskere har nu fundet antistoffer, der kan gøre gentagende vacciner unødvendigt

Et team af forskere fra Tel Aviv University har fundet en kur mod corona, der gør vacciner unødvendige.

Det skriver eurekalert

Forskerteamet har fundet ud af, at antistoffer isoleret fra immunsystemet hos raske COVID-19-patienter er effektive til at neutralisere alle kendte stammer af virussen, inklusive Delta- og Omicron-varianterne.

Ifølge forskerne kan denne opdagelse eliminere behovet for gentagne boostervaccinationer og styrke immunsystemet hos risikopopulationer.

Forskningsprojektet blev ledet af Dr. Natalia Freund og ph.d.-studerende Michael Mor og Ruofan Lee fra Institut for Klinisk Mikrobiologi og Immunologi ved Sackler Fakultet for Medicin.

Neutralisere effektivt flere corona-varianter

Det nye forskningsprojekt er baseret på en anden undersøgelse, der blev lavet i oktober 2020, hvor COVID-19-krisen var på sit højeste.

Dengang sekventerede Dr. Freund og hendes kollegaer alle B-immunsystemets celler fra blodet fra mennesker, der var kommet sig over det første COVID udbrud.

Her isolerede de ni antistoffer, som patienterne producerede.

Nu har forskerne fundet ud af, at disse antistoffer er meget effektive til at neutralisere de nye coronavirus-varianter, Delta og Omicron.

97% effektivitet

"I den tidligere undersøgelse viste vi, at de forskellige antistoffer, der dannes som reaktion på infektion med den oprindelige virus, er rettet mod forskellige steder af virussen. De mest effektive antistoffer var dem, der bandt sig til virusets 'spids'-protein," fortæller Dr. Freund.

I den nye undersøgelse har Dr. Freund og hendes hold bevist at to andre antistoffer er endnu mere effektive til at neutralisere Delta- og Omicron-varianterne.

Ifølge rapportens resultater er effektiviteten af ​​det første antistof, TAU-1109, til neutralisering af Omicron-stammen 92 %, og til neutralisering af Delta-stammen, 90%.

Det andet antistof, TAU-2310, neutraliserer Omicron-varianten med en effekt på 84 % og Delta-varianten med en effekt på 97 %.

Underbygget af undersøgelser i San Diego

Undersøgelsen er yderligere underbygget ved, at antistofferne er blevet sendt fra Tel Aviv University til University of California San Diego, hvor de har testet deres effektivitet er blevet testet på levende vira. Her var resultaterne ligeledes opmuntrende.

Dr. Freund mener, at antistofferne kan skabe en reel revolution i kampen mod COVID-19:

"Vi er nødt til at se på COVID-19-pandemien i sammenhæng med tidligere sygdomsudbrud, som menneskeheden har været vidne til. Folk, der blev vaccineret mod kopper ved fødslen, og som i dag er 50 år, har stadig antistoffer, så de er formentlig beskyttet, i hvert fald delvist, mod den abekoppevirus, som vi for nylig har hørt om. Det er desværre ikke tilfældet med coronavirus. Af grunde, vi stadig ikke helt forstår, falder niveauet af antistoffer mod COVID-19 markant efter tre måneder," siger hun og fortæller afsluttende:

"Efter vores opfattelse kan målrettet behandling med antistoffer tjene som en effektiv erstatning for gentagne boostere, især for risikopopulationer og dem med svækket immunsystem. COVID-19-infektion kan forårsage alvorlig sygdom."

Du kan læse hele rapporten her