Trist forfatter fik uventet besøg: Pludselig endte hans bog på toppen af bestseller-listerne

Bøger

10/07/2023

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Shawn Warner udgav sin første roman i en alder af 58 år. Hans bog blev dog ikke særlig populær. Den desperate forfatter opstillede derfor en stand i et lokalt supermarked for at se om han kunne finde købere til sin bog. Pludselig kom der uventet besøg, og det forandrede forfatterens liv.

Det var nemlig TikTok'eren Jerrad Swearenjin, der optog en video af den triste forfatter fra Texas. Han ville egentlig bare hjælpe forfatteren, og da klippet gik viralt, gik det stærkt.

Shawn Warner blev bestseller-forfatter natten over, efter at videoen var blevet set over 17,5 millioner gange.

Shawn Warner er tidligere soldat. Da han var færdig i hæren, arbejdede han først som børnepsykolog. Derefter blev han softwareingeniør. Efter at han blev fyret, opfyldte han sin barndomsdrøm og blev forfatter.

Selvom folk frarådede ham og fortalte ham, at man ikke kan tjene penge på det, skrev han sin første bog. Den solgte ikke så godt, som han havde håbet på.

Derfor sad han den 4. juli i en butik på en sammenklappelig havebænk bag et bord med en hvid dug og promoverede sin roman: "Leigh Howard And The Ghosts Of Simmons-Pierce Manor." Det var der, han blev opdaget af to mænd.

En af de to bemærkede Warners sørgmodige udtryk. "Før jeg forlod butikken, besluttede jeg at vende tilbage til ham igen," stod der i den beskrivelse, der fulgte med den video, der senere gik viralt.

Fra en småsnak mellem Shawn Warner og Jerrad Swearenjin blev det hurtigt til en samtale, og Warners ansigtsudtryk ændrede sig til et bredt smil, da de to fremmede viste interesse for hans bog.

"Det handler om en ung pige, der forener sig med en ånd med flere personligheder for at løse mysteriet om mordet på sine forældre," fortalte forfatteren i videoen.

Swearenjin, manden bag kameraet, forklarede ham, at han lavede lidt "TikTok" og købte en bog, som han bad Warner om at signere.

Derefter skete der noget utroligt, som forfatteren ikke havde forventet: Klippet med den sørgmodige, men lidenskabelige forfatter gik viralt og gav ham en utrolig succes i de følgende dage.

Indtil da havde han kun fået to anmeldelser på Amazon for sit værk. Pludselig skød han til tops på Amazon-boghitlisterne - og kan nu kalde sig selv en bestseller-forfatter.

Jerrad Swearenjin, der driver kanalen @internetfamouslol på TikTok, sagde, at årsagen til, at han overhovedet filmede Warner, var, at han "forestillede sig alle de tider, hvor jeg arbejdede så hårdt og aldrig fik anerkendelse." Og fortsatte: "Her er en, der har problemer lige nu, og jeg ville bare hjælpe ham."

Warner selv kan stadig ikke fatte den pludselige berømmelse, der opstod gennem en lille, venlig gestus fra en anden person, og han er rørt over det.

Hans bog ligger stadig øverst på Amazon.