Solbriller og 5 andre ting, du aldrig bør efterlade i bilen om sommeren

Bil og motor

02/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Har du altid et par solbriller liggende i bilen? Så bør du måske genoverveje den taktik når du tager på stranden eller bare ud en tur i blå.

Selvom dele af landet har oplevet noget regn i de seneste dage, er temperaturerne stadig temmelig høje, og den gode nyhed er, at der kan være mere sol på vej.

Men før du sætter dig ind i din bil på en tur ned ad stranden for at få mest muligt ud af det kommende solskin, har en bilekspert advaret om, at der er nogle ting, du aldrig bør efterlade i din bil på en varm dag - og mange af dem er ting, vi alle tager med ud at køre, når solen er fremme.

Tim Alcock forklarede, at nogle genstande kan blive "farlige", når de udsættes for for meget varme, og kan være problematiske, hvis de efterlades i en varm bil for længe, da han sagde, at det er bydende nødvendigt, at bilister er "bevidste om risici i varmt vejr".

Dette er det vigtigste

Eksperten fra LeaseCar sagde, at en af de vigtigste ting, du aldrig bør efterlade i din bil i varmt vejr, er solcreme - selvom det er en ting, som mange af os altid vil sørge for at have ved hånden, når solen er fremme.

Men ifølge Tim kan flere ingredienser i solcreme nedbrydes, hvis de efterlades i varmen, så hvis du efterlader din solcreme i en varm bil, kan du gøre den ineffektiv, hvilket betyder, at den ikke beskytter dig mod farlige UV-stråler næste gang du smører dig ind.

På samme måde bør du aldrig efterlade medicin i en varm bil, sagde Tim ifølge Mirror. Emballagen til den specifikke medicin, du har, bør fortælle dig, hvilke temperaturer den kan modstå, men typisk kan medicin som Calpol, Anadin og andre paracetamoler ikke opbevares over 25 grader, da det kan få dem til at blive dårlige og efterlade dem ubrugelige eller endda farlige.

Pas på med væsken

Og selvom vi alle ved, hvor vigtigt det er at holde sig hydreret om sommeren, er vandflasker en anden genstand, som motoreksperten anbefaler, at du ikke efterlader i din bil. Metal-, glas- eller BPA-fri plastikvandflasker er fine at opbevare i dit køretøj, men hvis du regelmæssigt drikker af en plastikflaske, der ikke er BPA-fri, bør du ikke opbevare den i din bil.

Dette skyldes, at varme kan få plastikflasken til at reagere på en måde, som kan lække giftige kemikalier som antimon ud i vandet, hvilket kan skade dine øjne og hud samt forårsage potentiel skade på dine lunger, hjerte og mave.

Metalvandflasker kan være fine at blive i bilen, men dåser med sodavand er det bestemt ikke, ifølge Tim. Kulsyreholdige dåser efterladt i varmen kan eksplodere, og det sidste du ønsker på en varm dag er at komme tilbage til en bil dækket af de klæbrige sukkerholdige rester, som sodavanden efterlader.

De dyre genstande

Solbriller er også noget, som altid bør fjernes fra din bil, når du parkerer. Tim forklarede, at hvis du efterlader et par solbriller i varmen, kan det få linserne til at vride sig eller endda gå i stykker, mens temperaturen også kan fordreje brillernes plastikstel - hvilket gør at de kan være blevet skæve, når du tager dem på.

Og endelig anbefaler Tim aldrig at glemme at tage din telefon ud af din bil. Når sommeren topperer kan temperaturen i din bil stige til næsten det dobbelte af, hvad den er udenfor, hvis den bliver parkeret i direkte sollys, og det kan betyde en katastrofe for din telefons batteri, da det gør det tilbøjeligt til at blive overophedet.