Nu bliver det markant billigere: Fantastisk nyt til elbilejere

Bil og motor

19/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kommer til at kunne mærkes i økonomien!

Tesla har i dag annonceret en markant prisreduktion for deres populære lynladere, kendt som superchargers, over hele Europa.

Det skriver Finans.

Dette skridt kommer som en del af en større strategi for at gøre elektrisk bilkørsel mere tilgængelig og økonomisk attraktiv.

Fra torsdag er prisen på Teslas månedlige supercharger-medlemskab reduceret fra 99 kr. til 75 kr. Endvidere introducerer bilproducenten et nyt årsmedlemskab, som tilbydes til 750 kr. og repræsenterer en besparelse på 16 pct. sammenlignet med det månedlige medlemskab.

Alle kan bruge det

Disse rabatter er ikke kun forbeholdt Tesla-ejere. Enhver elbilist kan nu tilkøbe et abonnement til Teslas lynladere, hvilket markerer en signifikant ændring i Teslas tidligere politik, som primært favoriserede egne bilister.

Tesla-ejere vil dog automatisk være medlemmer af opladningsnetværket.

For eksisterende medlemmer tilbyder Tesla en automatisk overgang til den nye, lavere månedspris. De har også mulighed for at opgradere til det nye årsabonnement gennem Tesla-appen, forudsat at de har den opdaterede version 4.32 eller nyere.

Billigere per kWh

Den nye prisstruktur gør det også mere økonomisk fordelagtigt at lade ved Teslas superchargers, da kWh-prisen på den tankede strøm bliver billigere for abonnenter sammenlignet med ikke-abonnenter.

Tesla har i øjeblikket installeret over 14.000 superchargers på 1.100 lokationer i 30 europæiske lande. Over 70 pct. af disse ladestandere er tilgængelige for andre elbilmærker, hvilket reflekterer en åben og inkluderende tilgang til fremme af elektrisk mobilitet.

Denne udvikling kommer efter at Tesla siden juni 2022 åbnede op for, at andre elbilsmærker end Tesla kunne benytte deres lynladere i Danmark.