Billisterne har talt: Her er den bedste musik til køreturen

Bil og motor

05/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad foretrækker du at have i højttalerne?

To tredjedele af chaufførerne (65 procent) siger, at musik er en vigtig del af enhver biltur – og hver femte nyder nogle afslappende melodier, mens de kører. 

En meningsmåling blandt 2.000 bilister fandt, at 19 procent ville beskrive sig selv som en "Søndagsbilist", og at de er afslappede, når det kommer til at være DJ på vejen. 13 procent, som kaldes ”Kontroltypen” tillader ikke at andre blander sig i musikvalget – Det er deres måde, eller ud af ”dytten”. 

Yderligere 11 procent beskriver sig selv som "Langtursbilister", og planlægger deres playlister omhyggeligt, hvis de har lange rejser i horisonten. 

Hver tiende (9 procent) er "Fartdjævle", og fyrer den af med højtempo-melodier, som matcher deres kørerstil. 

20 års jubilæum

Undersøgelsen blev bestilt af Discovery Channel, i forbindelse 20-års jubilæet for deres bilprogram Wheeler Dealers. I forbindelse med jubilæet blev det annonceret, at der er nye episoder på vej.  

Showets vært, Mike Brewer, sagde: "Jeg tror, ​​vi alle til tider har været en ”Søndagsbilist”, selvom jeg vil indrømme, at jeg er ”Kontroltypen” - Jeg kan lide at have kontrol over sangene, når jeg kører." 

Undersøgelsen viste også, at ”Søndagsbilisterne” finder ro i deres sangvalg, da 53 procent bruger musik i bilen, for at reducere deres stressniveau. Hvorimod 45 procent af ”Fartdjævlene” foretrækker musik i et hurtigt tempo, for at hjælpe dem med at være opmærksomme. 

Mere end to tredjedele (67 procent) af "Langtursbilisterne" er så hengivne i forhold til deres playlister, at de sidder i bilen og venter på, at en sang eller podcast er færdig, før de stiger ud. 

72 procent af ”Kontroltypen” - synes, at deres køreglæde er mindre, når de lytter til hits, de ikke har nogen interesse i. 

Undersøgelsen, fandt også, at 21 procent af ”Sanglærkerne” blev pinligt berørt, efter at andre bilister havde set dem synge med på deres yndlingshits. 

Mens tre fjerdedele siger, at de nyder køreoplevelsen meget mere, når de lytter til sange, de kan lide. 

Her er den mest populære genre

Det viste sig, at pop er den mest populære genre køre til, efterfulgt af rock og RnB.

Hele 76 procent af dem, der spiller musik mens de kører, foretrækker glade pophits. 

Det er dog ikke kun musikken, bilisterne nyder under en biltur. 34 procent kan lide at se på landskabet, mens andres yndlingsbeskæftigelse består i at sludre med de andre passagerer (26 procent), mens (28 procent) nyder stilheden. 

De 5 chaufførtyper

  1. Søndagsbilisten – så længe det er afslappet og tilbagelænet, lader du det spille. 

  1. Kontroltypen – du vil ikke tillade andre at røre ved kontrollerne, det er dine melodier hele vejen. 

  1. Langfartsbilisten – du planlægger dine afspilningslister omhyggeligt, hvis du har lange rejser på vej. 

  1. Fartdjævlen – dine melodier har et superhøjt tempo,  

  1. Sanglærken – du elsker at synge med, som om du er den næste Medina eller Rasmus Seebach. 

Kilde: Daily Star