3 gode råd fra eksperterne: Disse tiltag mindsker risikoen for, at din bil bliver stjålet

Bil og motor

14/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der var i hvert fald nogle ting på listen, jeg ikke havde tænkt over!

At få stjålet sin bil, er en bilists værste mareridt. I en tid, hvor biltyverier er stigende, er der en række ekstra foranstaltninger og strategier at tage med i sine overvejelser, når det kommer til at beskytte sit køretøj. 

Bileksperter hos Swansway Motoring Group, har delt deres bedste tips til, hvordan du styrker sikringen af dit køretøj mod tyveri - inklusive en overraskende teknik. 

En af de mulige årsager til det stigende antal biltyverier er antallet af køretøjer, der nu har nøglefri adgang - hvilket gør dem nemmere at få adgang til. 

Visuel afskrækkelse

En overraskende afskrækkelse, er at holde din bil ren og ryddelig. Eksperten udtaler, ”Tyve ser ofte efter forsømte biler. En rodet bil gør antageligt, at tyve i højere grad forventer, at der gemmer sig værdier i køretøjet.” 

"At tilpasse din bil med unikke funktioner som diskrete markeringer eller modifikationer kan også afskrække tyve. Personalisering gør dit køretøj mindre attraktivt for et hurtigt og diskret tyveri, da det er lettere at identificere bilen ved en eftersøgning." 

"Synlige sikkerhedsforanstaltninger, som ratlåse, kan virke gammeldags, men alene deres visuelle tilstedeværelse, kan have en stærkt afskrækkende virkning," siger eksperten. 

“Når en tyv leder efter et mål, kan synet af en fysisk lås virke afskrækkende, da den udgør en ekstra tidskrævende forhindring.  

Parkering

Strategisk parkering er noget, som alle bilejere bør øve sig på.

Parkering i travle områder eller gader, hvor der er konstant aktivitet, fungerer som en naturlig afskrækkelse, hvilket reducerer chancerne for, at netop din bil bliver målet." 

"Et godt oplyst område eller en parkeringsplads med overvågning har en effektfuld virkning, der skaber et beskyttende miljø omkring dit køretøj," forklarer eksperterne.  

Nøglefri biler

Hvis du ejer en nøglefri bil, skal du ikke gå i panik og antage, at dit køretøj er et nemt bytte. Selvom sikkerheden kan forbedres, er der forebyggende foranstaltninger, der er tilgængelige nu. 

"Antistatiske poser er et simpelt, men yderst effektivt værktøj. Ved at afskærme dine bilnøgler mod eksterne signaler, forhindrer disse poser fjernsignalaflytning. Fjernsignalaflytning er en almindelig metode, der bruges af moderne tyve til at få adgang til køretøjer, uden at skulle bruge den fysiske nøgle," oplyser motoreksperten.

Kilde: Express