Sådan bliver weekendens vejr

03/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Spoiler: Vi kommer til at mærke, det er efterår ...

Vi er gået ind i den sidste efterårsmåned, i hvert fald ifølge kalenderen, og vinter og jul nærmer sig med hastige skridt.

Men inden, vi for alvor kan begynde at finde julepynten frem, er der altså lige en november, der skal gå, og i dag rammer vi den første weekend i den 11. måned.

Så hvordan bliver vejret så, når sneen falder (juleøllen kommer på gaden, sker i aften), og hvordan skal man klæde sig på, hvis man vil gå en tur i skoven lørdag eller søndag?

Lad os se på DMIs prognoser.

Overvejende tørt

Ifølge DMI byder de kommende dage på ustadigt vejr med regn, byger og blæst, når lavtryk og fronter bevæger sig ind over Danmark fra sydvest eller vest.

I dag, fredag, starter således med mest skyet og regn i de østlige egne, mens renten af landet får overvejende tørvejr og måske endda lidt sol.

I løbet ad dagen når tørvejret også til det østlige Danmark, hvorimod den vestlige del af landet kan se frem til mere skyet vejr, måske med lidt regn.

Temperaturerne vil være omkring ti grader med let til frisk vind, inden natten bliver mest skyet med temperaturer mellem fem og ti grader.

Men hvad så med weekenddagene?

The same as usual

Lørdag står vi op til meget af det samme som fredag med mest skyet vejr og en del regn eller byger i den vestlige del af landet. Temperaturerne vil ligge mellem 10 og 12 grader, så der er altså ikke risiko for glatte veje eller frosne næser.

Vinden tager til gengæld til og bliver jævn til hård omkring syd, og sådan vil den faktisk også opføre sig om aftenen og natten. Her falder temperaturerne ned mellem otte og ti graders varme, og der vil være skyer og regn mange steder.

Søndag står vi op til regn og byger, men i løbet af dagen kan man opleve perioder med lidt sol. Tagtemperaturerne bliver de samme som lørdag, men om natten kommer vi ned mellem fem og ti grader, så potentielt lidt koldere.

Viinden løjer til gengæld af og bliver let til frisk, dog med risiko for stedvis hård vind med kysterne.