Danmarks dyreste bolig til salg - koster kvart milliard

Generelle nyheder

02/11/23 | 12:19

Foto: Home
Foto: Home

Skrevet af J. Bøgen

Tror du, den ender med at blive solgt til det beløb?

Har du 250 millioner kroner liggende, som du ikke ved, hvad du skal bruge på?

I så fald kan du overveje at blive indehaver af Danmarks dyreste bolig.

Ejendomsmæglerkæden Home har nemlig nu fået en ejendom til salg med en udbudspris på netop 250 millioner kroner.

Den ligger på Lille Strandvej 27 i Hellerup og har udsigt over Øresund.

”Beliggenheden er helt unik med et stort potentiale for den rigtige køber, og vi har set nylige eksempler på ejendomme solgt i nabolaget, der berettiger til udbudsprisen,” fortæller ejendomsmægler Nis Nordang fra Home Hellerup og fremhæver den store strandgrund på knap 3.000 kvm.

Ejet af Saudi Arabien

Det er faktisk den saudi arabiske stat, der sælger boligen i Gentofte Kommune. Den har imidlertid ikke været benyttet i mange år, og derfor er det store palæ fra 1902 da heller ikke i fuldstændig pletfri stand.

Saudi Arabien købte boligen af bilfabrikanten General Motors i 1975 - hvorfor fremgår ikke, ligesom det heller ikke umiddelbart er klart, om boligen er blevet brugt til noget siden midten af 70'erne - og i så fald hvad.

Sikkert er det imidlertid, at ejendomsvurderingen fra d. 1. oktober 2020 ifølge tinglysning.dk ligger på 80 mio. kr., at grundværdien vurderes til 23,7 mio. kr..

Ifølge pressemeddelelsen fra Home kan palæet både købes og overtages, som det er, renovere det, eller for den sags skyld en investor, der fælger at rive bygningen ned og opdele grunden.

Man skal dog i den situation være opmærksom på, at lokalplanen foreskriver, grundstørrelserne skal være minimum 700 kvm. Det vil i så fald betyde, at de 3000 kvm kan forvandles til fire byggegrunde.

Det hidtil dyreste hus herhjemme på 825 kvm. med 21 værelser beliggende i Vedbæk blev solgt i 2020 til 150 mio. kr.

Du kan se Lille Strandvej-opstillinge på Homes hjemmeside.