Tidligere p-vagt afslører: Her er vores taktikker for at fange bilister på fersk gerning

112

29/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kendte du de strategier?

Selvom de blot udfører deres arbejde, har mange bilister en stærk antipati over for parkeringsvagter. Og nu har en mand, der selv tidligere udførte jobbet, afsløret nogle af de taktikker, de bliver brugt for at fange bilister på fersk gerning.

Holdet bag International Drivers Association interviewede den tidligere parkeringsvagt Michael Towey for at finde ud af parkeringsvagternes strategier og undgå deres fælder. Og der kan meget vel være nogle taktikker, du ikke var klar over.

Michael fortæller: "Som tidligere parkeringsvagt har jeg været vidne til det gode, det dårlige og det grimme.

"Mens mange af os blot udfører vores arbejde og sikrer, at parkeringsreglerne håndhæves til gavn for alle, er der nogle få, der går for vidt.

"Her er et indblik i nogle af de taktikker, du måske støder på britiske gader, og hvordan du undgår at falde i disse 'fælder'."

Taktik med timing

Nogle parkeringsvagter kan nøje overvåge køretøjer, når deres parkeringstid udløber. De vil være der med bødeblokken i hånden det øjeblik, din tid udløber.

Hvordan du undgår det: Sørg for at vende tilbage til din bil et par minutter før din parkeringstilladelse eller betalte parkeringstid udløber.

Hvis du bruger en parkeringsapp, så indstil påmindelser, så du ikke mister følingen med tiden.

Skjult skiltning

Indimellem kan skilte være skjult bag træer eller placeret på ikke-åbenlyse steder. Dette er ikke altid vagtens skyld, men de kan udnytte det.

Hvordan du undgår det: Tjek altid området omkring dig grundigt for parkeringsrestriktioner og betingelser, inden du forlader dit køretøj.

Hvis et skilt virker tvetydigt, er det bedre at finde en anden plads.

Kridtmarkering på dæk betyder overvågning

Nogle parkeringsvagter markerer bilers dæk med kridt for at holde styr på, hvor længe de har været parkeret. Hvis du overskrider den tilladte tid, kan du få en bøde baseret på kridtmarkeringen.

Hvordan du undgår det: Hvis du bemærker kridt på dine dæk, er det et tegn på, at du bliver overvåget. Flyt din bil eller sørg for ikke at blive længere end tilladt.

Dobbelttjek digitalt

I områder med betalingsparkering kan maskinen nogle gange være ødelagt eller fungere dårligt. Parkeringsselskaber er klar over, hvilke maskiner der er defekte, men de kan stadig udstede bøder.

Hvordan du undgår det: Hvis en maskine ikke fungerer, så tag et billede af den, især hvis der vises en fejlmeddelelse. Dette kan bruges som bevis, hvis du modtager en bøde.

Kig efter alternative måder at betale på, såsom en nærliggende maskine eller parkeringsapps.

Midlertidige zoner

Begrænsede zoner med midlertidige restriktioner (f.eks. i forbindelse med arrangementer) er måske ikke altid tydeligt markeret eller kommunikeret.

Hvordan du undgår det: Hold dig opdateret om lokale begivenheder eller ændringer i de normale parkeringsregler. Lokale nyhedssider eller kommunale hjemmesider kan give denne information.

Kilde: DailyStar