Stor dagligvarekæde udnyttet i svindelnummer

112

09/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Brugsforeningen COOP er blevet misbrugt i forbindelse med en sag om svindel, der kan være målrettet flere danskere

Nu er den gal igen og denne gang er det den gamle brugsforeningers gigant COOP, der står for skud.

To beskeder er blevet sendt ud fra COOP - problemet er så, at den ene ikke er fra COOP. Det er nemlig det såkaldte phising, du kan risikere at få via email, der er sendt ud af nogle svindlere, der udgiver sig for at være dagligvarerkæden.

Advarslen om snyderiet er den anden besked og er sendt i fællesskab med "Mit Digitale Selvforsvar", som er en fællesorganisation, der skal beskytte danskerne med bedrag på nettet udarbejdet af Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Sådan afslører de sig selv

I den falske mail, man bl.a. kan genkende på, at COOP står med en anden skrifttype end den gængse, står der noget i stil med:

"Kære Coop-shopper. Vi åbner et nyt varehus og i dag er din heldige dage. Vi har valgt 250 danske forbrugere til at deltage i en kort undersøgelse af Coop. Alle deltagere modtager (1) en valgfri belønning. Vælg mellem gavekort, elektronik, hudpleje og meget mere. Din unikke bonuskode: 4FG75L"

Er du den uheldige modtager af denne mail behøver du ikke at gøre andet end at slette den fra din indbakke. Hvis du har klikket på linket i mailen kan du se Forbrugerrådet Tænks anbefalinger her.