Dødelig leg: Flere omkomne på få måneder efter viral udfordring

112

19/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Den tiltrækker især unge og gamle om sommeren.

Sommervarmen og spændingen tiltrækker mennesker i den amerikanske delstat Alabama til speedbåde. Derfra prøver de kræfter med den dødelige TikTok-udfordring "Boat Jumping" (bådspring).

Under dette hashtag er der i de seneste måneder blevet delt flere og flere videoer, hvor personer springer fra bådene i fuld fart, ifølge den amerikanske avis New York Post.

Alene i de sidste seks måneder er fire personer allerede omkommet, herunder en familiefar. Ligesom mange andre sprang han ned i vandet bag båden, hvor vandet er forstyrret af bådens fart. Der dannes en rolig overflade, der ved sammenstødet kan føles lige så hård som beton.

Hvis man lander forkert, kan der opstå nakke- og rygmarvsskader, der fører til druknedøden for den, der springer.

Har eksisteret i flere år

"Vi har haft fire drukneulykker i de sidste seks måneder, der kunne have været undgået," forklarede Jim Dennis fra redningsmyndigheden i Childersburg, Alabama.

"De udførte en TikTok-udfordring. Man stiger ombord på en båd, der sejler med høj hastighed, man springer fra [bagsiden] af båden uden at dykke ned, man hopper med fødderne først og læner sig bare ind i vandet," tilføjede han.

"Boat Jumping" har været et problem i flere år

"Boat Jumping"-trenden dukkede først op for to år siden og var dengang allerede et problem med enkelte skader for førstehjælpere ved floder, store søer og kysterne i USA. I begyndelsen af året begyndte ulykkerne i forbindelse med TikTok-udfordringen igen at stige.

Kone og barn så far drukne

Årets første offer var en familiefar, der sprang ned i floden Coosa ved Childersburg. Hans kone og deres børn måtte se på, mens han druknede.

Trods denne tragiske hændelse er der blevet registreret yderligere tre "Boat Jumping"-dødsfald.

"Jeg tror, at når folk bliver filmet foran kameraet, er de mere tilbøjelige til at gøre noget dumt, fordi de vil prale foran deres venner på de sociale medier," sagde Jim Dennis.

Kilde: Tag24